Gewapende overval McDonald’s aan het Osdorpplein

  • Amsterdam
  • Update 
tcm17304539_large.jpg

Bezoekers stuiven alle kanten op als twee overvallers vlak voor sluitingstijd naar binnen rennen.

Update

28 tips, daardoor is nu duidelijk dat de handschoenen van de man links van het merk Oxa zijn. De mannen zelf zijn nog niet gevonden, daarom willen de rechercheurs nog steeds graag praten met mensen die toen in de McDonald’s waren.

Op maandag 17 juni overvallen twee mannen de McDonald’s aan het Osdorpplein in Amsterdam. Rond 21.45 uur sommeren ze het personeel de kassa’s te openen. Een medewerker krijgt daarbij een klap tegen zijn hoofd. Met de buit vluchten de mannen op een scooter.

tcm17304537_large.jpg
Hardhandig

De medewerkers die erbij waren zijn nog altijd behoorlijk onder de indruk van de hardhandige werkwijze van de overvallers. Eén medewerker is zelfs overgeplaatst naar een ander filiaal omdat hij niet meer aan het Osdorpplein durft te werken.

tcm17304533_large.jpg
Dader 1

Hij spreekt Nederlands met een Marokkaans accent. Opvallend is zijn haardracht: zijn haar is opgeschoren tot boven zijn oren en daarboven is het wat langer.

tcm17304540_large.jpg
Petje

Hij heeft verder een sjaal voor zijn gezicht en hij draagt een petje, waarschijnlijk van het merk Gucci. Daarbij had hij op die warme avond in juni een donkere dikke winterjas aan. Dat kan opgevallen zijn.

tcm17304536_large.jpg
Handschoenen

Hij draagt handschoenen met daarop een merkteken waarvan niet bekend is om welk merk het gaat. Daar wil de politie graag meer informatie over.

tcm17304534_large.jpg
Dader 2

Dit is de man die het vuurwapen bij zich had. Hij is vermoedelijk een Marokkaanse jongeman, ongeveer 1 meter 70 lang, iets minder lang dan de andere dader. Hij droeg een zwarte pet met een wit logo en een zwarte jas.

tcm17304532_large.jpg
Big shopper

Hij had een big shopper bij zich, een grote tas om de buit in te stoppen.

tcm17304619_large.jpg
Zwarte scooter

Een belangrijk aanknopingspunt is de zwarte scooter waarop de mannen reden. Tijdens de overval stond deze geparkeerd tegenover kledingwinkel Steps, ook aan het Osdorpplein.

tcm17304538_large.jpg
Knipperlicht

Er is een vrij opvallend kenmerk waaraan de scooter te herkennen is: het rechter knipperlicht brandt de hele tijd. Dat kan opgevallen zijn, zeker in combinatie met twee mannen met gezichtsbedekking en een bigshopper De politie wil graag weten wie de scooter herkent en waar deze op de avond van de overval heeft gereden.

tcm17304542_large.jpg
Verkenning

Het leek erop alsof de daders de weg goed kenden in het restaurant. Dat zou kunnen betekenen dat ze voorafgaand aan de overval de situatie bij de McDonald’s hebben verkend. Misschien vielen ze daarbij op. Maar het kan ook betekenen dat ze er weleens als klant komen en daarom goed wisten waar ze moesten zijn.

tcm17304535_large.jpg
Belangrijk

Inmiddels is met het personeel gesproken over de overval, maar nog niet met alle klanten is contact geweest. Op de bewakingsbeelden is te zien dat de paniek groot is onder de bezoekers van de McDonald’s: ze rennen meteen de straat op zodra ze doorkrijgen dat er iets mis is. De politie heeft nog niet al die bezoekers gesproken, terwijl die mogelijk wel belangrijke dingen hebben gezien. De politie vraagt daarom mensen die daar tijdens de overval waren en nog geen verklaring hebben afgelegd, contact op te nemen.

  • Wie is er op maandag 17 juni rond 21.45 uur getuige geweest van de overval op de McDonald’s aan het Osdorpplein in Amsterdam en heeft niet met de politie gesproken?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met de zwarte scooter de daders?

  • Wie weet wat het merk van de handschoenen van dader 1 is?

  • Wie herkent de scooter en/of weet waar deze op de avond van de overval heeft gereden?

  • Wie heeft de daders kort voor de overval bij de McDonald’s gezien?

  • Wie heeft de daders weleens vaker bij de McDonald’s aan het Osdorpplein gezien?

Osdorpplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.