Gewapende overval op Amac-filiaal

  • Uitgeest
  • Update 

Twee mannen met wapens stormen op 14 november 2017 de winkel aan de Westerwerf binnen en bedreigen de medewerkers. Zoals op de bewakingsbeelden te zien is, komen de overvallers nogal opgefokt over.

Update

De recherche heeft in dit onderzoek een 19-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. Zijn rol wordt onderzocht.

Rond 12.00 uur die dinsdag zijn er geen klanten in de winkel. Drie medewerkers maken bij de balie een praatje met elkaar, terwijl een vierde aan het werk is in de aangelegen technische ruimte.

118309_uitgeest_dad1c.jpg
Vuurwapen en hamer

Hun gesprek wordt ruw verstoord wanneer twee gemaskerde mannen binnenkomen en direct op de balie afstappen. Eén van hen dreigt met een vuurwapen, de ander met een klauwhamer.

118309_uitgeest_dad2a.jpg

Ze dwingen de medewerkers het geld uit de kassa af te geven. Ze schreeuwen daarbij in wat de slachtoffers als straattaal omschreven.

  • Wie weet wie de overvallers zijn?

Deur dicht

De medewerker in de andere ruimte heeft inmiddels door wat er bij zijn collega’s gebeurt en gooit de deur naar de winkel dicht. Dat lijkt de overvallers het idee te geven dat achter die deur iets te halen valt, maar ze hebben al snel in de gaten dat ze hem niet open krijgen.

Dan, nog geen minuut na hun aankomst, rennen de mannen de winkel uit. Terwijl zijn handlanger al buiten staat, grijpt één dader nog gauw een aantal van de uitgestalde iPhones en iPads mee.

118309_uitgeest_audi.jpg
Zwarte Audi

Twee van de slachtoffers zetten de achtervolging in. Ze weten de daders niet in te halen, maar zien hen wel in een auto stappen en wegscheuren. Die vluchtauto is een zwarte Audi A4 Avant.

  • Wie heeft de zwarte Audi A4 Avant gezien rond 12.00 uur op 14 november in de omgeving van de Westerwerf? Heeft u gezien wie er in die auto zaten?

Aanknopingspunten

Volgens de slachtoffers zijn beide daders ongeveer 1.75 meter lang en normaal tot tenger gebouwd. Ondanks dat hun gezichten niet zichtbaar waren, viel aan de overvallers een aantal zaken op. Zo is de jas met de bontkraag die een van hen draagt, van het merk Parajumpers. En om de hamer waarmee werd gedreigd zat een doorzichtig plastic zakje.

118309_uitgeest_dad2tas.jpg

Misschien het meest herkenbare aanknopingspunt is de tas die de mannen bij zich hadden: een vrij grote, zwarte schoudertas met daarop in wit het logo van de Almeerse kledingwinkel BK Leder.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Westerwerf

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.