Gewapende overval op kledingwinkel

  • Zwanenburg
  • Update 

Terwijl één dader op 8 december 2017 een verkoopster bedreigt, grijpt zijn handlanger een aantal dure jassen uit het rek. Van de daders zijn er bewakingsbeelden.

Update

Naast tips over de helm van de overvaller, welke van het merk Boost blijkt te zijn, gaf u ook namen door. Dank hiervoor! Het team gaat ermee aan de slag.

118318_zwanenburg_dad1b.jpg
Donsjack en capuchon

Plaats van handeling is Haverhals Schoen- en Sportmode aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg. Daar komt op vrijdag 8 december 2017 net na 12.00 uur een jonge man binnen. Hij heeft een zwart donsjack aan met daaronder een lichtere kleur hoody, waarvan hij de capuchon over het hoofd draagt.

118318_zwanenburg_dad2b2.jpg
Helmen

De man kijkt wat rond in de winkel en lijkt daarbij vooral interesse te hebben in een rek met dure winterjassen. Al snel loopt hij zonder aankoop de winkel uit.Tien minuten later is hij terug, mét een handlanger. Beide mannen dragen nu een helm met vizier. Terwijl de handlanger een verkoopster bedreigt met een mes, grijpt de man met het zwarte donsjack een stapel van de dure jassen uit het rek.

118318_zwanenburg_scooter1.jpg

Met die buit rennen ze samen de winkel uit en eenmaal buiten gaan ze er vandoor op een zwart met blauwe scooter. Die is vermoedelijk van het type ‘Agility City 16+’ van het merk Kymco.

118318_zwanenburg_dadersscooter.jpg

De mannen vluchten via de Zwanenburgerdijk in de richting van Amsterdam.

  • Wie heeft die vrijdag 8 december 2017 de twee mannen gezien op de zwart met blauwe scooter, in de omgeving van de Kerkhoflaan op de Zwanenburgerdijk of ergens anders?
118318_zwanenburg_jassenlogo.jpg
900 euro per stuk

De gestolen jassen, van het merk Moose Knuckles, hebben een winkelwaarde van ongeveer 900 euro per stuk. Het is goed mogelijk dat de daders ze ergens te koop hebben aangeboden. Of misschien is het iemand opgevallen dat iemand in de omgeving ineens zo’n dure jas had.

  • Is u opgevallen dat iemand in uw omgeving ineens zo’n jas van Moose Knuckles had? Of heeft u wellicht zulke jassen te koop aangeboden gezien?

Kenmerken daders

Beide daders droegen zwarte sportschoenen met witte zolen, zwarte handschoenen en een blauwe spijkerbroek met slijtageplekken.

118318_zwanenburg_dad1c.jpg

De man die de voorverkenning deed en de jassen wegnam, is blank en vermoedelijk tussen 18 en 25 jaar oud. Hij heeft een normaal postuur en is tussen 1.85 en 1.90 meter lang.

118318_zwanenburg_dad2a.jpg

Zijn handlanger is maar één keer in de winkel geweest en hield daarbij het vizier van zijn helm gesloten. De donkergroene jas die hij aanhad, is waarschijnlijk van het merk Canada Goose.

  • Wie heeft een idee wie de mannen zijn die op 8 december 2017 de kledingwinkel overvielen aan de Kerkhoflaan in Zwanenburg?

Winkel is vaker doelwit

Er is de politie alles aan gelegen om het duo in de kraag te vatten. Wanneer dat lukt, kunnen de jonge mannen meer vragen verwachten dan alleen over de overval van 8 december 2017.

118318_zwanenburg_sv-kerkhoflaan2.jpg

In de eerste week van juli 2018 zijn bij kledingwinkel Haverhals een ramkraak én een overval gepleegd. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende incidenten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Kerkhoflaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.