Gewelddadige beroving toerist

  • Amsterdam
  • Update 

Man wordt meegesleurd door twee mannen op scooter

Update

Veel van de meer dan 30 tips gingen over de verdachte, over zijn North Face jas, dat hij mogelijk brildragend was, zijn loopje, en ook over de scooter die bij de berovingen werd gebruikt. Toch zijn de daders nog niet aangehouden. Deel de beelden, ze staan hier op de site en tips zijn dus nog zeer welkom.

Op 13 oktober 2016 wordt in het centrum van Amsterdam een man op gewelddadige wijze beroofd. Twee mannen op een scooter sleuren de lopende toerist meterslang mee om hem te beroven van zijn tas. 

straatroofadam_2luik.jpg
Amstel

Aan de Amstel, ter hoogte van museum de Hermitage slaat een 50-jarige Koreaanse toerist de Nieuwe Keizersgracht in. Vlak daarna, het is iets voor 16.30 uur, een scooter met twee jonge mannen. Ze kijken even richting de toerist en dan gaat een van hen zijn kant op.

straatroofadam_beroving1.jpg
Twee mannen op scooter

De Koreaan maakt net even een foto van een Amsterdamse gracht en loopt dan weer terug richting de Amstel. Zodra duidelijk is dat hij richting de Hermitage loopt, rijdt het tweetal achter de man aan en grijpt zijn tas.

straatroofadam_2luikroof1en2.jpg
Straatroof

De Koreaanse toerist probeert zijn tas zo lang mogelijk vast te houden, maar moet hem toch loslaten. Een aantal voorbijgangers probeert de straatrovers nog te stoppen, maar het lukt niet. Omstanders ontfermen zich over de Koreaan, die even later bont en blauw aangifte gaat doen. Op vrijwel dezelfde plek is ruim een maand later, op woensdag 16 november, een Indonesische toeriste op dezelfde manier beroofd.

  • Wie weet meer over de straatroven? 

Daders

De politie durft niet met zekerheid te zeggen dat het beide keren om dezelfde daders gaat. Ze zijn benieuwd of er mensen zijn die beide data de straatrovers hebben gezien. Er waren op het moment van de straatroven veel getuigen, dat zijn allemaal mensen die misschien details aan de daders zijn opgevallen.

  • Wie heeft een vermoeden wie de straatrovers die 13 oktober en 16 november zijn? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Amstel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.