Update

Gewelddadige dood Danzel ‘Bigidagoe’ Silos (26)

  • Amsterdam

Op zondagochtend 25 februari 2024 werd even voor 05.30 uur Danzel Silos neergeschoten vlak bij een partycentrum aan de Rhoneweg in Amsterdam. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De 26-jarige Silos was als rapper bekend onder de naam Bigidagoe.

Update

Op woensdag 28 februari 2024 is de vermoedelijke schutter aangehouden op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Hij leek vanaf daar verder te willen vluchten. De verdachte is een Amsterdammer van 20 jaar oud.

Om tot een completer beeld te komen van wat zich de ochtend van zondag 26 februari precies heeft afgespeeld aan de Rhoneweg, ontvangt de politie nog graag uw informatie en/of camerabeelden.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op zich te melden. Was je rond 05.30 uur die zondag in de buurt van het partycentrum en/of heb je eerder die nacht het feest bezocht dat daar plaatsvond? Neem dan contact op als je iets hebt gezien van een ruzie, iets vermoedt over een aanleiding of als je mogelijk over beelden beschikt waar iets belangrijks op kan staan.

242100_amstrdm_regio6.jpg
Rhoneweg, zondag 25 februari 2024

Verschillende scenario’s

Een tip doorgeven kan anoniem, zowel telefonisch als online, of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen. Je beelden naar de recherche uploaden kan via het tipformulier.
De politie houdt nog verschillende scenario’s open waar het het motief voor het schietincident betreft. Niet uitgesloten is dat het te maken kan hebben met conflicten tussen rivaliserende rapgroepen of binnen het criminele milieu. Een snelle aanhouding in dit onderzoek zou mogelijk meer geweld kunnen voorkomen.

242100_amstrdm_regio5.jpg
Rhoneweg, zondag 25 februari 2024
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef je tip door

Hieronder de manieren om contact op te nemen met de politie.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rhoneweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.