Gewelddadige overval juwelier Oversteyns aan de Buitensingel

  • Lommel (B)
  • Update 

De agressieve daders hebben waarschijnlijk een link met Nederland.

Update

U dacht goed mee, 20 tips. Eén tip is zo waardevol dat hij nog altijd in onderzoek is. Dank namens de Belgische politie.

Op woensdag 3 juni 2015 rond 11.30 uur wordt net over de grens in België in het plaatsje Lommel juwelier Oversteyns aan de Buitensingel overvallen. Twee daders verkleed als werklui stormen de zaak binnen. Eén van hen mishandeld de eigenaresse en de ander bedreigt een medewerker met een vuurwapen. Dan opeens vluchten de daders naar buiten, waarna de vrouw ze achterna rent. Eén van de daders schiet op haar, maar mist gelukkig.

  • Wie is er op 3 juni 2015 rond 11.30 uur getuige geweest van de gewelddadige overval op juwelier Oversteyns aan de Buitensingel in Lommel?
tcm17340481_large.jpg
Slachtoffer

De eigenaresse van de juwelier moest in het ziekenhuis worden behandeld aan haar verwondingen. Lichamelijk is ze redelijk snel hersteld, maar zij en haar gezin zijn ook ooit al eens gegijzeld bij een overval thuis. Het is dus zeer traumatisch dat ze iets dergelijks nog een keer heeft moeten doorstaan.

tcm17340477_large.jpg
Dader 1

De voorste wat oudere man houdt zijn helm op.

tcm17340479_large.jpg
Dader 2

De jonge man is beter in beeld en lijkt wat aan zijn hand te hebben.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?
tcm17340482_large.jpg
Vlucht

Er heeft een derde man in veiligheidsvest in een zwarte Audi A3 op de daders gewacht. Die pikt de vluchtende mannen op de Buitensingel op, waarna de Audi razendsnel wegrijdt. De auto had een Nederlands kenteken.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

  • Wie heeft er gezien hoe en waar de daders daarna zijn verder gevlucht?

  • Wie heeft de zwarte Audi A3 zien wachten en/of wegrijden?
tcm17340476_large.jpg
Brand

De auto is nog diezelfde dag teruggevonden in het Nederlandse Bergeijk. Hij is daar door de daders in brand gestoken en achtergelaten in de Burgemeester Aartslaan.

  • Wie is er op woensdag 3 juni getuige geweest van het achterlaten en in brand steken van de Audi aan de Burgemeester Aartslaan in Bergeijk?
tcm17340509_large.jpg
Gestolen

De Audi A3 werd op 31 mei in Amsterdam gestolen en de kentekenplaten met het nummer 02-XKN-6 waren in de nacht van 2 op 3 juni gestolen in Vleuten.

  • Wie is er op 31 mei getuige geweest van de diefstal van de Audi A3 in Amsterdam?

  • Wie is er in de nacht van 2 op 3 juni getuige geweest van de diefstal van de kentekenplaten met het nummer 02-XKN-6 in Vleuten?

Buitensingel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.