Gewelddadige overval op ouder echtpaar

  • Boskoop

Drie mannen overvielen woensdagnacht 21 augustus 2019 een ouder echtpaar in hun woning in Boskoop. De daders gebruikten een bijzondere auto als vluchtwagen: een witte BMW M 135i.

Update

Inmiddels zijn er tientallen tips binnengekomen, met name over het logo en de BMW. De daders zijn nog gevonden, meer informatie over hen en de BMW blijft welkom!

Terwijl de slachtoffers die nacht liggen te slapen, weet het drietal rond 04:00 uur in te breken in de woning. Wanneer de man des huizes reageert op het alarmsysteem en een kijkje gaat nemen, stuit hij bij de trap op zijn belagers.

Worsteling

119627_Boskoop_reco9.jpg
-reconstructie-

Direct ontstaat er een worsteling, waarbij de man zijn neus breekt. Ook raakt zijn oogkas beschadigd. Vervolgens binden de overvallers hem vast met tiewraps.
Wanneer zijn echtgenote ook uit bed komt, bedreigen de overvallers haar met een vuurwapen en binden ze haar handen vast.

Dat is dan toch wel een traumatische ervaring die je dan krijgt. Als je dan ’s nachts wakker ligt en je hoort een klein geluidje, dan denk je weer: “Het zal toch niet?”
Slachtoffer woningoverval Boskoop

Gestolen goederen

Uit de woning werd een groot aantal sieraden meegenomen, waaronder een gegraveerde trouwring met drie briljantjes. Verder zijn een zalmroze portemonnee en schoudertas gestolen van het merk Michael Kors, met daarin bankpassen, autopapieren, credit cards, een rijbewijs en de paspoorten van de slachtoffers. 

De daders maakten ook een opvallende portemonnee buit die er uitziet als de Zwitserse vlag, met biljetten erin van 100 en 200 Zwitserse francs.

Witte BMW M 135i

Op bewakingsbeelden uit de omgeving is de vluchtauto van de daders gezien: een witte BMW M 135i. Die was voorzien van kentekenplaten die van een Volkswagen Polo waren gestolen: 65-HL-PN. De platen kunnen zijn gedumpt, dus hoeven nu niet meer op de BMW te zitten.

Het model M 135i is slechts op kleine schaal geproduceerd. Daarbij valt de in Boskoop gebruikte witte BMW op door de zilvergrijze buitenspiegels en de speciale velgen en blauwe remklauwen. Ook heeft de auto Xenon-koplampen en zijn de bumpers afwijkend: aan de voorkant zitten geen lampjes, maar een doorlopende strip.

Ziet u een BMW met deze kenmerken, laat het de politie direct weten.

Antwerpen

De politie heeft weten te achterhalen dat de daders in zo'n vijftig minuten, via Hazeldonk, naar Antwerpen zijn gereden. Wie zich aan de maximumsnelheid houdt, zou daar een half uur langer over doen. Het is duidelijk dat de vluchtende overvallers bijzonder hard reden.

119627_Boskoop_logovrachtwagen.jpg
Schets van logo op bestelbus

Witte bestelbus

Een week voor de overval hebben mannen in een witte bestelbus mogelijk een voorverkenning gedaan. Op de achterkant van die vrij hoge bus stond ‘autoverhuur’ of ‘verhuurbedrijf’, met een telefoonnummer erbij, en op de linker achterdeur stond een logo.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Weet u wie de overvallers zijn?
  • Heeft u de gestolen spullen gezien?
  • Weet u waar de witte BMW M 135i momenteel is of waar die rond 21 augustus 2019 geweest kan zijn?

Al uw informatie over de overvallers, hun auto of hun vluchtroute is zeer welkom. En ook als u iets weet over de gestolen goederen, hoort de politie dat heel graag.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Boskoop

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER