Gewelddadige overval schoenenzaak Bergstraat

  • Wijk & Aalburg
  • Update 

Het is uiterst belangrijk dat de mannen die, op zeer gewelddadige wijze, de plaatselijke schoenenzaak heeft overvallen snel wordt gevonden.

Update

Van de man van de compositietekening vielen vooral zijn gave gebit en oorbel op: 4 tips met namen, maar er moeten meer mensen zijn die vermoeden wie dit is.

Mooi is het daarom dat er van één van hen een duidelijke compositietekening is. Deze man wurgde donderdag 16 april 2015, rond 10.00 uur, bijna de eigenaresse van de zaak in de Bergstraat in het Noord-Brabantse Wijk & Aalburg. In de winkel waren op dat moment nog geen klanten aanwezig.

tcm17339379_large.jpg
Overval

De 2 daders komen rond 10.00 uur de winkel binnen. Eén van hen blijft wat bij de deur, de ander gaat voor de kassa staan. Er lijkt nog niks aan de hand. De medewerkster vraagt wat ze voor de man kan doen, die daarop kortaf zegt dat hij bruine schoenveters nodig heeft. Hij kijkt naar de schoenveters die bij de kassa uitgestald liggen. De vrouw draait zich om, om wat schoenveters te pakken die ze aan de man kan laten zien. Zodra ze zich weer omkeert naar de man, staat die ineens veel dichter bij haar. Ze krijgt niet de kans om iets te zeggen, meteen grijpt de man haar keel vast en eist geld. De medewerkster stribbelt nog tegen en zegt dat hij het niet krijgt. Hierop slaat de man hard met zijn vuist in haar gezicht. Ondertussen laat hij haar keel niet los. In die ongemakkelijke positie maakt de vrouw nu toch de kassalade open, pakt daar wat biljetjes uit en gooit die op de toonbank. De vrouw krijgt bijna geen lucht, en heeft het zichtbaar moeilijk. Als het allemaal niet snel genoeg gaat slaat de man met zijn vuist in het gezicht van de vrouw. En hij blijft haar keel dichtknijpen. Ze raakt buiten westen en valt op de grond achter de kassa. De man pakt het geld bij elkaar en met z’n tweeën lopen de daders de winkel weer uit. De vrouw ligt bewusteloos achter de kassa.

tcm17339375_large.jpg
Dader 1

Deze man is licht getint; 25-30 jaar; ongeveer 1.80 meter lang en sportief gebouwd. Hij heeft een ovaal gezicht met kortgeschoren donker haar en wallen onder zijn ogen. Wat heel erg opviel waren zijn grote witte, gave tanden en zijn zwarte oorbel (een rondje of staafje) in zijn linkeroor. De man sprak gebrekkig Nederlands en verder droeg hij tijdens de overval donkere kleding en mogelijk zwarte Nike schoenen.

  • Wie herkent de man op de compositietekening?
tcm17339376_large.jpg
Dader 2

Deze overvaller is steeds op een afstandje gebleven en heeft ook niks gezegd. Ook dit is een licht getinte man van een jaar of 25, met kort opgeschoren haar. Hij was wel iets langer dan dader 1, zo’n 1.90 meter.De man droeg een grote blauw/witte boodschappentas, een soort shopper en mogelijk van de Aldi.

  • Neem snel contact op als u vermoedt wie deze man en zijn handlanger zijn, of waar we ze zouden kunnen vinden.
tcm17339380_large.jpg
Vluchtroute

Na de overval zijn beide daders waarschijnlijk via de Bergstraat de Begoniastraat ingegaan, en via de Berenhoeksestraat, verder gegaan.

  • Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die deze mannen donderdagochtend 16 april rond 10.00 uur in Wijk en Aalburg hebben gezien.

Bergstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.