Gewonden na brandstichting historisch pand

  • Den Haag

Door een grote brand in de nacht van 18 op 19 april 2023 moest een aantal bewoners van de Prinsegracht in Den Haag halsoverkop hun woning uit. Twee van hen raakten gewond toen ze geen andere uitweg zagen dan uit het raam te springen; een val van zo’n zes meter. Drie anderen hadden ademhalingsproblemen.

Uit onderzoek bleek dat de brand waarschijnlijk met opzet is aangestoken. In het bijna 400 jaar oude appartementengebouw werden onder meer brandversnellende middelen aangetroffen.

Update

De politie heeft op dinsdag 9 mei 2023 in Den Haag een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting.

Getuigenoproep

Heeft u een idee wie voor de brandstichting verantwoordelijk kan of kunnen zijn en/of wat er mogelijk het motief voor is? Vertel de politie dan alstublieft wat u weet. Mogelijk heeft iemand een of meer verdachten gezien die nacht rond 03.00 uur, al dan niet in combinatie met een voertuig.

232223_dnhaag_regio05.jpg
Prinsegracht, nacht van 18 op 19 maart 2023

Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving van rond die tijd, neem alstublieft contact op of upload ze direct via het tipfomulier. De politie hoort ook graag van u als zich nu realiseert dat u in de buurt van de Prinsegracht een fles of ander soort verpakking bent tegengekomen waarin een brandversnellend middel kan hebben gezeten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie weet of vermoedt wie achter de brandstichting zit(ten)?
  • Wie weet wat het motief voor de brandstichting kan zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Prinsegracht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.