Gezin slachtoffer van gewapende woningoverval

  • Barendrecht

Een gezin met vier kinderen is overvallen in hun huis aan de Alblas in Barendrecht. In de nacht van 17 op 18 maart 2024 eisten vier daders onder bedreiging van vuurwapens ‘gold’ en ‘money’.

De overval maakte grote indruk op de bewoners, zeker op de twee kinderen van 7 en 16 jaar. Het van oorsprong Syrische gezin woont al jaren met veel plezier in Barendrecht en heeft voor zover bekend met niemand problemen. De politie houdt er rekening mee dat de daders zich in het adres hebben vergist.

Deurbelcamera

De overvallers zijn vertrokken zonder buit, maar niet voordat ze werden vastgelegd door een deurbelcamera. De kleuren op die infraroodopname zijn overigens vertekend

242252 Barendrecht Bb

Kenmerken

Drie mannen hebben een lichte of licht getinte huidskleur. Van één van hen viel zijn lengte op; hij is ongeveer 2 meter lang. De vierde dader heeft een donkere huidskleur, heeft een breed postuur en is zo’n 1.90 meter lang. Hij sprak Engels.

De overvallers zijn gevlucht in een Audi A3 Sportback met Hongaarse kentekenplaten. Vanaf Barendrecht reden ze via de A15 en A16 bij Rotterdam over de Van Brienenoordbrug.

242252 Barendrecht Audi1c
Audi A3 Sportback met Hongaarse kentekenplaten

Breekijzer

Naast een vuilcontainer vlak bij het huis aan de Alblas heeft de politie een breekijzer gevonden. Het lag daar vrij netjes naast de container, mogelijk heeft iemand uit de buurt het daar neergelegd. Het breekijzer ligt op dit moment voor sporenonderzoek bij het NFI.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent de daders?
  • Wie heeft de Audi met Hongaarse kentekenplaten zien rijden?
  • Wie heeft het breekijzer bij de vuilcontainer gelegd?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Alblas in Barendrecht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.