Gezin uit woning verjaagd door reeks explosies

  • Haarlem

Bij een flatwoning aan de Vincent van Goghlaan in Haarlem werd in de nacht van 25 op 26 december 2023 opzettelijk een ontploffing veroorzaakt. In januari 2024 volgden, iedere keer ’s nachts, nog eens drie explosies bij dezelfde slachtoffers.

Het leven van de getroffen bewoners is ontwricht door de incidenten. Ze wonen noodgedwongen ergens anders en de kinderen van het gezin slapen slecht en hebben het moeilijk. Denkt u alstublieft mee over de dader of daders achter de explosies.

Drie keer fietser in beeld

De ontploffingen na de kerst werden veroorzaakt in de nachten van 2 op 3, van 9 op 10 en van 15 op 16 januari. Op de camerabeelden van de verschillende incidenten is tot driemaal toe een fietser te zien. De politie houdt er sterk rekening mee dat dat steeds dezelfde fietser is en komt daarom heel graag met deze persoon in contact.
Weet of vermoedt u waarom de explosies juist bij dit gezin plaatsvonden, neem dan alstublieft contact op. Uw informatie aan de politie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen (TNI).

Mogelijk gewonde dader

De dader die bij de meest recente explosie werd gefilmd, is mogelijk zelf gewond geraakt. Op de beelden is te zien dat deze persoon het explosief pas van zich af wierp ná een fikse steekvlam.
Het is goed mogelijk dat meerdere daders bij een of meer van de bedreigende acties betrokken zijn geweest. Op de beelden uit december bijvoorbeeld zijn twee verdachten vastgelegd.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de personen op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de explosies?
  • Wie weet of vermoedt iets over de daders?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Vincent van Goghlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.