Update

Groep overvallers actief in Parkwijk en Almere Buiten

  • Almere

De politie wil weten wie er achter vier overvallen zitten in Almere afgelopen najaar. Het lijkt erop dat een dadergroep in wisselende samenstelling heeft toegeslagen in zowel Almere Parkwijk als Almere Buiten.

Op maandag 11 maart 2024 zijn twee mannen aangehouden. De politie denkt dat zij een rol hebben gespeeld bij de overvallen, maar niet zelf de daders zijn. Vermoedelijk hebben ze de daders hulp geboden; hun exacte rol wordt onderzocht. Denkt u alstublieft mee over de verdachten op de verschillende camerabeelden.

Update

De politie hield op maandag 18 maart 2024 opnieuw twee verdachten aan: een 16-jarige jongen uit Almere en een man van 21 uit Rotterdam. Uw informatie over de personen op de camerabeelden is nog zeer welkom. 

Overval 1: Primera, Haagbeukweg

Op vrijdag 15 september 2023 stopte een scooter voor de ingang van de Primera. De man achterop, een nogal slungelachtig type, liep de winkel in en bedreigde twee medewerksters. Zij moesten geld afgeven. Het gebeurde terwijl er rond 17.30 uur behoorlijk wat klanten in de winkel waren.

242113_almere_blur_.jpg
Wie is de persoon die de scooter bestuurde?

Overval 2: Telecomwinkel, Noordeindepad

Op vrijdag 6 oktober 2023 was een telecomwinkel aan het Noordeindepad het doelwit van twee overvallers. Eén van hen heeft een vrij slungelig postuur. Ze bedreigden de eigenares en sloegen haar hard tegen het hoofd.

Overval 3: Primera, Noordeindepad

Twee medewerksters van een Primera-filiaal en flink wat klanten zagen op zaterdag 11 november 2023 drie overvallers de winkel binnenstormen. Die eisten geld en kwamen zeer bedreigend over.

Overval 4: Cafetaria, Rembrandtweg

Na de overval op een cafetaria op 2 december 2023 werd één van de twee overvallers na een klopjacht aangehouden. Hij is een 15-jarige jongen uit Almere. Vermoedelijk maakt hij deel uit van de genoemde groep overvallers.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie maken deel uit van de groep overvallers?
  • Wie herkent een of meer van de overvallers?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Almere

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER