Grootschalige kledingdiefstal in Borne, Rijssen en Zwolle

  • Borne Rijssen en Zwolle
  • Update 

Uit lokale modewinkels stelen dieven dure merkkleding en richten voor tienduizenden euro’s schade aan.

Update

Er kwamen ruim 30 tips binnen. Die gingen vooral over diverse internetsites, zoals Marktplaats waar jassen van merken als Woolrich, Canada Goose, Parajumper, Stone Island en Moscow te koop worden aangeboden. Specifieke informatie over de daders zelf blijft meer dan welkom.

Winkeliers in Oost-Nederland die kledingzaken hebben met onder andere dure merkkleding hebben grote last van een groep dieven. Het lijken geraffineerde criminelen die steeds bewust kiezen voor de duurdere kledingmerken. De werkwijze van de dieven lijkt steeds erg op elkaar en er wordt rekening mee gehouden dat er daders uit één dadergroep in wisselende samenstelling opereert.

tcm17314479_large.jpg
Opdracht

Het is zeker niet ondenkbaar dat ze dat in opdracht doen, want ze kiezen steeds voor bepaalde kostbare kledingstukken en hebben dus misschien vooraf al afnemers gevonden.

tcm17314474_large.jpg
Borne, donderdag 22 augustus 2013

Kledingwinkel ’t Sportpaviljoen in de Grotestraat in het Overijsselse Borne is die donderdag, rond 04.15 uur, voor de eerste keer slachtoffer van een kledingdiefstal. De daders parkeren hun auto vlakbij de winkel, maar na een paar seconden rijden ze door naar de winkel en slaan hun slag. De merken van de meegenomen kleding zijn Parajumpers, Woolrich, Canada Goose en Moscow.

tcm17314475_large.jpg
Borne, maandag 9 september 2013

Ruim 2,5 week later, de winkelier heeft amper weer alle schade hersteld, of het gaat weer mis. De daders stoppen rond 04.00 uur vlakbij de ingang en vernielen de ruit naast de deur. Binnen stelen ze dure winterjassen van de merken Woolrich, Goldbergh, Canada Goose en Moscow. Een attente buurtbewoner ziet het gebeuren en pakt zijn camera en roept naar de mannen, maar die laten zich niet afschrikken. Ze laden hun Audi A3 helemaal vol met de jassen uit de winkel en vertrekken.

tcm17314483_large.jpg
Zwolle, maandag 9 september 2013

In het oude centrum van Zwolle is in de Diezerstraat de luxe kledingwinkel Derksen en Derksen gevestigd. De winkel kreeg het afgelopen najaar te maken met twee inbraken met enorme schadeposten. De eerste keer slaan drie inbrekers toe op maandag 9 september om 05.30 uur. Voor het gemak gebruiken ze een hoeslaken om jassen mee te nemen naar hun auto, vermoedelijk een zwarte Opel Corsa. De daders gaan er vandoor met jassen van het merk Stone Island.

tcm17314484_large.jpg
Zwolle, vrijdag 20 september 2013

Anderhalve week later worden de eigenaars van Derksen en Derksen weer gebeld met slecht nieuws. De dieven hebben het opnieuw voorzien op de collectie jassen, die dan net weer is aangevuld. En ook al rijden de daders weg met een openstaande kofferbak, dit keer in een BMW, er blijft nu geen kleding achter. Ook nu zijn de jassen van het merk Stone Island.

tcm17314481_large.jpg
Rijssen, vrijdag 20 september 2013

Diezelfde 20 september, ook om 05.00 uur, slaan kledingdieven toe bij kledingzaak Koedijk in Rijssen, een plaatsje tussen Deventer en Almelo. Een getuige ziet een Audi A3 bij het pand, waar een aantal mannen met geweld de pui openbreekt om zo binnen te komen. De meegenomen kledingstukken zijn van de merken Mc Gregor, Wellensteyn, Marco Manzini, Reset, Alan Red & Co, Mac, Blue Industry, Fynch Hatton en John Miller.

tcm17314476_large.jpg
Borne, woensdag 20 november 2013

En of het nog niet genoeg is, krijgt de ondernemer van kledingwinkel ’t Sportpaviljoen in de Grotestraat in Borne woensdag 20 november, rond 04.35 uur, weer een verontrustend telefoontje. Vier daders proberen het nu via de voordeur. En opnieuw zijn het de dure merken die ze meenemen: Fire and Ice, Woolrich, Canada Goose en Parajumpers. In een groene Volvo S40 kiezen ze binnen twee minuten het hazenpad.

tcm17314477_large.jpg
Opel Corsa

Mede dankzij getuigenverklaringen heeft de politie een vrij goed in beeld welke auto’s er door de daders zijn gebruikt. In Zwolle reden de dieven eerst in een Opel Corsa.

tcm17314473_large.jpg
BMW

En tijdens de tweede diefstal maakten ze gebruik van een BMW.

tcm17314471_large.jpg
Audi A3

In zowel Rijssen als Borne maakten de dieven gebruik van een Audi A3.

tcm17314472_large.jpg
Auto’s daders

In november 2013 reden de daders in een groene Volvo S40. Vermoedelijk zijn het gestolen auto’s of auto’s die mogelijk met valse kentekenplaten rondrijden. De combinatie van de auto’s en de kledingdieven kan zijn opgevallen.

tcm17314478_large.jpg
Canada Goose en Woolrich

Ze namen onder andere jassen van de merken Canada Goose en Woolrich mee.

tcm17314480_large.jpg
Parajumper en Moscow

Ook stalen ze jassen van de merken Parajumper en Moscow.

tcm17314482_large.jpg
Stone Island

Jassen van het merk Stone Island werden er ook weggenomen.

  • Wie is er getuige geweest van één of meerdere van de kledingdiefstallen?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?

  • Wie heeft de jassen te koop aangeboden gekregen of heeft gezien waar ze te koop worden aangeboden?

  • Wie heeft een vermoeden wie deze jassen op dit moment in zijn/haar bezit heeft of heeft een vermoeden wie er achter de diefstallen schuil gaan?

  • Wie heeft in het algemeen informatie over deze grootschalige kledingdiefstallen en heeft daar nog niet met de politie over gesproken?

Borne Rijssen en Zwolle

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.