Grote brand verandert bedrijf in autokerkhof

  • Roosendaal

Een ondernemer in Roosendaal, eigenaar van een autobedrijf, raakte door een enorme brand zijn bedrijfspand en zo’n tachtig auto’s kwijt. Al snel bleek dat die brand waarschijnlijk met opzet is aangestoken.

In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 januari 2024 ging het pand aan de Jan Frederik Vlekkestaat, op industrieterrein Majoppeveld-Noord, volledig in vlammen op. Politie en brandweer rukten groots uit, maar konden het pand en de auto’s helaas niet redden.
Op camerabeelden uit de omgeving is te zien hoe rond 02.50 uur die nacht een man op een scooter kwam aanrijden en aan de achterzijde van het autobedrijf parkeerde. Mogelijk weet hij meer van de brand.

242179 Roosndl Bb
Wie weet meer over deze scooterrijder?

Wie is de scooterrijder?

De scooterrijder is daar een tijdje aanwezig geweest, stapte meerdere keren in en uit een geparkeerde auto en verdween bij een hek af en toe uit beeld. Nadat de man rond 03.50 uur vertrok, was er rookontwikkeling en werden de eerste vlammen zichtbaar.
Wie is de jong ogende man met een normaal postuur, een lichte huidskleur en een wat opvallend loopje? Misschien herkent u hem aan zijn donkere pufferjack en lichte broek, aan zijn rode bandana met witte print en/of aan de scooter met ] windscherm?

242179 Roosndl Brand08
Het pand en zo’n tachtig auto’s gingen in vlammen op

Oproep: automobilisten

De politie zoekt ook nog naar de inzittenden van twee auto’s die rond het tijdstip van de brand, dus tussen 3 en 4 uur ’s nachts, daar over de Jan Frederik Vlekkestraat reden. Misschien hebben deze passanten iets gezien dat van belang kan zijn.
Het gaat voorafgaand aan de brand om een blauwe personenauto en vlak ná het begin van de brand om een donkere bestelbus. Reed u of een bekende van u daar, meld dat dan alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u informatie over de brandstichting? Herkent u de scooterrijder? Denkt u iets te weten over de dader(s) en/of het motief? Neem alstublieft contact op met de politie. De verzekeringsmaatschappij van het slachtoffer looft een aantrekkelijke beloning uit voor cruciale informatie die zorgt voor een doorbraak in het onderzoek.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Majoppeveld-Noord in Roosendaal

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.