Grote schade door vervalste factuur

  • Brabant
  • Update 
118434_brabant_2luikdad1.jpg

In mei 2018 maakt het slachtoffer 140.000 euro over voor de aankoop van bouwgrond. Maar het rekeningnummer op de factuur blijkt vervalst, waardoor het geld in verkeerde handen terechtkomt.

Twee mannen en een vrouw zijn gefilmd terwijl ze de bankpas gebruikten die bij de rekening hoort. De vrouw en één mannelijke verdachte zijn al aangehouden.

118434_brabant_dad1e.jpg
Signalement

De nog gezochte verdachte heeft een donkere huidskleur. Toen hij werd gefilmd, droeg hij een grijze capuchontrui, witte sneakers en een zwarte trainingsbroek met een lichtkleurige streep langs de pijpen.

118434_brabant_upd_dad1d.jpg

Hij had een zonnebril op en een legergroene pet met een embleem van het merk ‘Deus’.

  • Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?

Tienduizenden euro’s

Bedragen van opgeteld tienduizenden euro’s zijn met die pinpas afgerekend bij de Mediamarkt-filialen in Amsterdam, Zoetermeer en Rotterdam. In die laatste stad is bij de Apple-winkel Amac voor nog zo’n 16.000 euro gepind. Al die transacties vonden plaats op vrijdag 4 tot en met maandag 7 mei 2018.

118434_brabant_dad1b.jpg
Pinpasfraude

Uit bankafschriften en bewakingsbeelden blijkt dat er op verschillende momenten flinke bedragen zijn opgenomen uit geldautomaten van de ING Bank. Dat was in Almere, Diemen en Zoetermeer.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Brabant

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.