Hardhandige overvallers bestormen Kruidvat-filiaal

  • Monster

Een Kruidvat-filiaal aan de Zeestraat in Monster werd op maandagochtend 30 maart 2020 overvallen door twee mannen. Opvallend: de medewerksters waren die ochtend eerder aanwezig én daar leken de overvallers van op de hoogte.

Die ochtend wilde het personeel wat achterstallige klussen wegwerken, waardoor ze al om 07.00 uur aanwezig waren. De vrouwen stonden nét binnen toen de deur met geweld open werd geduwd. 

Mes op de keel

Zoals te zien is op de beelden, wordt vervolgens één van de vrouwen direct mee naar achteren gesleurd. Eén van hen krijgt ook een mes op haar keel gedrukt. Daarna dwingen ze de vrouwen richting het kantoortje, waar de kluis is. 

Uiteindelijk duurt het openen van de kluis de mannen te lang en gaan ze ervandoor met wat wisselgeld en een portemonnee van één van de slachtoffers. De medewerksters laten ze vastgebonden achter in het kantoortje. 

Monster_onlinelente_2luik2.jpg
Hardhandige overvallers
Monster_onlinelente_SG_up2.jpg
Volkswagen Up met gestolen kentekenplaten

Volkswagen Up

Volgens een getuige gingen de mannen ervandoor in een zwarte Volkswagen Up met kenteken PZ-230-D. Uit onderzoek blijkt dat de kentekenplaten enkele uren voor de overval zijn gestolen van een auto uit de Schoolstraat in Montfoort.

Signalement daders

Eén van de mannen droeg een Puma-jas. De ander had een sjaal of masker voor zijn gezicht met daarop de opdruk van witte tanden. Deze overvaller droeg Nike-schoenen en een trainingsbroek van het merk Hummel.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De politie hoopt dat er mensen zijn die vermoeden wie deze overval hebben gepleegd of hoe de daders wisten dat het Kruidvat-filiaal die dag zo vroeg geopend zou worden. Mogelijk hebben de mannen vooraf de omgeving verkend. 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Monster

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER