Impulsieve autodief herkenbaar gefilmd

  • Helmond

Een treffend voorbeeld van het gezegde ‘De gelegenheid maakt de dief’, afgelopen najaar in Helmond. De dief in kwestie had amper bedenktijd nodig toen hij de gelegenheid in de gaten kreeg. Hij ruilde à la minute zijn fiets om voor een auto.

De man fietste op maandag 21 oktober 2019 over het Fon Groffenplein. Zijn oog viel op een Volkswagen Caddy die daar onbeheerd stond. De eigenares van de auto was net even haar spullen naar binnen aan het brengen.

Even leek hij door te fietsen, maar de man kon de verleiding kennelijk niet weerstaan en nam een kijkje van dichtbij. Hij opende het portier van de Caddy en zag dat de sleutel in het contactslot zat.

202028_helmnd_caddy2.jpg
Gestolen VW Caddy

Direct actie

Wikken en wegen was er niet bij; de man ging direct over tot actie. Hij legde zijn fiets op de grond, stapte in de bestelauto en reed ermee weg. De Caddy, met destijds kentekenplaten zoals op de foto, is overigens nog steeds niet terecht.

202028_helmnd_fiets1.jpg
Achtergelaten fiets

Union Trend

De fiets die de man achterliet is een ‘Trend’-damesmodel van Union, met twee tassen en een bidonhouder. Zegt dat u iets, mogelijk in combinatie met de gelegenheidsdief, geef het door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Laat het weten als u deze autodief herkent. Hij moet dus van het ene op het andere moment over een zwarte VW Caddy hebben beschikt en heeft mogelijk geprobeerd die te verkopen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven
202028_helmnd_2luik.jpg
Helmond: autodief en gestolen VW Caddy

Fon Groffenplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER