Inbraak in woning annex kantoorruimte aan de Waaijenbergstraat

  • Zundert
  • Update 

Even na 07.00 uur op vrijdag 31 januari sluipen 2 mannen in het Brabantse Zundert over het terrein van een huis.

Update

3 tips, vooral over de kleding, als u vermoedt wie het zijn horen de rechercheurs nog graag van u.

In het donker is het niet zo heel goed te zien, maar beide mannen hebben iets wits over hun hoofd. Ze gluren even naar binnen om daarna weer – met versnelde pas – terug te gaan naar waar ze vandaan kwamen. Maar anderhalf uur later zijn ze weer terug.

tcm17320336_large.jpg
Inbraak

De mannen lopen richting een aan huis gelegen kantoortje. De één met een kleine handbijl, de ander met iets wat lijkt op een beitel. De man met de bijl houdt niet van halve maatregelen, zijn partner moet zelfs wegduiken als hij vol overgave  op het raam begint in te beuken. Het vergt wat inspanning, maar uiteindelijk zeilt het bijltje door de ruit naar binnen. De man steekt in eerste instantie alleen z’n arm door het kapotte ruitje en trekt er een multomap door naar buiten. Het lijkt niet te zijn wat ze zoeken dus dan maar helemaal naar binnen. Nadat ze alle scherpe scherven weg hebben gebikt kruipt de man met de gele broek, door het kleine raampje het kantoor in. Daar doorzoekt de man alle spullen terwijl zijn mededader buiten op de uitkijk blijft staan en af en toe een paar dingen aan de man door het raampje aangeeft. Als ze ervan overtuigd zijn dat ze alles wat er te halen valt hebben gevonden, wurmt de man zich weer met wat hulp door het kleine ruitje naar buiten.  En met een geldbedrag gaan de twee er vervolgens weer vandoor.

tcm17320329_large.jpg
Daders

Door die witte doeken is er niets van de gezichten te zien, maar postuur en manier van bewegen kun je daar niet mee verbergen. Maar misschien is er toch iemand te kijken die denkt de twee hieraan te herkennen. Of natuurlijk aan de kleding die ze dragen. Vooral die okergele broek en pet van de één en het mutsje van de ander vallen op.

  • Wie denkt te weten wie deze inbraak hebben gepleegd op vrijdag 31 januari, rond 08.30 uur, aan de Waaijenbergstraat in Zundert?

Waaijenbergstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.