Inbreker neemt kostbare onderwaterscooter mee

  • Helmond

Bij een bedrijf aan de Engelseweg in Helmond ging een inbreker aan de haal met een peperdure onderwaterscooter. Het heeft er alle schijn van dat hij specifiek voor die ‘Seabob’ was gekomen en dat de diefstal tot in de puntjes was voorbereid. 

Rondom het moment van de inbraak is op het terrein van de gedupeerde watersportwinkel een Audi door camera’s vastgelegd. Waarschijnlijk is dat de auto waar de dader in reed. Zo’n 24 uur eerder werd daar óók zo’n Audi gefilmd, dus er is vermoedelijk een voorverkenning gedaan.

Camerabeelden

Onderzoek leert dat de inbreker via het dak moet zijn binnengekomen na het inslaan van een ruit. Op de camerabeelden hierboven is te zien dat de man razendsnel de Seabob en de bijbehorende lader pakt en er direct vandoor gaat.
De lader bleef uiteindelijk achter, maar de onderwaterscooter is nog zoek. Het betreft voluit een Seabob F5 SR, met het serienummer S.60.00002464. Een kostbaar artikel dat moet opvallen wanneer het ergens te koop wordt aangeboden.

232039_helmond_seabob2.jpg
Het type onderwaterscooter dat werd gestolen

Aanknopingspunten

De mogelijkheid bestaat dat er voorafgaand aan de nachtelijke diefstal al een of meer verdachten op verkenning zijn geweest in het pand aan de Engelseweg. Na eerdere publiciteit heeft zich iemand gemeld die kort voor de inbraak in de winkel is geweest voor de Seabob. Onderzoek naar zijn mogelijke betrokkenheid is nog gaande.
De kentekenplaten die op de vermoedelijk door de dader gebruikte Audi zaten, bleken overigens gestolen vanaf de Limburghof in Helmond. Denkt u daarover iets te weten, geef het dan alstublieft door aan de politie.

232039_helmond_sv-engelseweg2.jpg
Engelseweg in Helmond
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie herkent de man op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over de Audi? Het is mogelijk dat een verdachte nu nog in die auto rijdt.
  • Wie weet waar de ‘Seabob’ onderwaterscooter kan zijn en/of heeft die mogelijk te koop aangeboden gezien?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Engelseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.