Inbreker tijgert traag door autobedrijf

  • Zwolle

Het is niet uit te sluiten dat een inbreker die in Zwolle toesloeg in de nacht van 31 augustus op 1 september 2023, te veel misdaadfilms heeft gezien. De manier waarop de man door het getroffen autobedrijf tijgerde, zou lachwekkend zijn als het resultaat voor de eigenaar niet zo triest was.

Met een handlanger stand-by deed de inbreker er tien minuten over om van de buitendeur door de werkplaats naar het kantoor te komen; dat alles voor het oog van de camera. Hoe hij door een raampje van die roldeur naar binnen ging, is op zich al het bekijken waard.

Handlanger ook binnen

In het kantoor wist de eerste dader die vroege vrijdagochtend daar aan de Kuyverhuislaan wat geld en papieren buit te maken uit een kluis, samen met de handlanger die inmiddels ook binnen was.
Opmerkelijk aan de beelden is dat de inbrekers eenmaal in de showroom al hun Hollywood-allure kwijt leken; ze liepen er rond alsof hun niets kon gebeuren. Al maakte het duo in dit geval niet al te veel buit, de politie denkt dat de mannen vaker op inbrekerspad gaan. Geef het alstublieft door als u als u iets over hen weet of vermoedt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Wie weet meer over (een van) de personen op de beelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kuyerhuislaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.