Inbrekers gefilmd die op klaarlichte dag toesloegen

  • Krimpen aan den IJssel
  • Update 

Wanneer de bewoners van een flat aan de Vijverlaan thuiskomen op 4 december 2018, wacht hun een nare verrassing. De woning is overhoop gehaald en hun kluis is verdwenen.

Update

Er zijn drie tips binnengekomen, maar helaas nog niet de gouden. Heeft u informatie? Geef het door!

In de kluis zaten kostbaarheden van de bewoners. Van de vermoedelijke inbrekers die ermee aan de haal gingen, zijn er bewakingsbeelden.

119172_krimpon_daders1.jpg

Te zien is hoe drie mannen zich, schijnbaar met een sleutel, toegang verschaffen tot het portiek. Kort voor 12.00 uur die dinsdagochtend gaan ze via het trappenhuis naar de woning op de tiende verdieping.

119172_krimpon_dad3c.jpg
Erg opgewekt

Dankzij een camera in de lift zien we het drietal zo'n tien minuten later naar beneden gaan. Ze lijken erg opgewekt, alsof ze inderdaad zojuist een flinke slag hebben geslagen.

119172_krimpon_3luik2.jpg

Eén van de mannen draagt nu een grote, gele boodschappentas van Jumbo. Daarin zit waarschijnlijk de kluis van de slachtoffers.

  • Wie herkent (een van) de mannen op de bewakingsbeelden?

  • Wie heeft een of meer van de mannen zien lopen, op 4 december 2018 kort na 12.00 uur, in de omgeving van de Vijverlaan? Misschien is iemand die gele, wat zware Jumbo-tas opgevallen.
119172_krimpon_3luik1.jpg

Geef het door als u (een van) de mannen herkent, bijvoorbeeld aan hun kleding of aan de gebaren die zij maakten in de lift.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven