Inbrekers gefilmd in woonhuis Difoehof

  • Capelle aan den IJssel
  • Update 

In de nacht van 1 op 2 december 2017 struinen twee inbrekers door het huis van een echtpaar in Capelle. Ze gaan met een aantal persoonlijke spullen aan de haal, maar worden daarbij herkenbaar gefilmd.

Update

In de week na de uitzending kwam u met 4 tips, waarbij mogelijk ook de naam van een van de daders is genoemd.

118249_capelle_nw_dad1c.jpg
Camera

De eigenaars van het huis aan de Difoehof verblijven al enige tijd in het buitenland wanneer die nacht kort na 03.00 uur twee mannen binnenkomen. Ze lijken er geen erg in te hebben dat in de woonkamer een camera hen registreert.

118249_capelle_nw_dad1a.jpg
Hele woning

Het duo trekt er bijna drie kwartier voor uit om de hele woning te doorzoeken op zoek naar kostbaarheden. Ze gaan er uiteindelijk vandoor met een aantal horloges en andere sieraden, tassen, kleding en een fotocamera.

  • Wie heeft, in de nacht van 1 op 2 december 2017 tussen 02.30 en 04.00 uur, iets verdachts gezien in de buurt van de Difoehof in Capelle aan den IJssel?

Behalve beeld is er ook geluid van de inbrekers opgenomen. Heeft u een idee wat zij tegen elkaar zeggen, dan verneemt de politie dat graag van u. Neemt u ook contact op als u de mannen denkt te herkennen of als u hen die nacht van 1 op 2 december heeft gezien in de omgeving van de Difoehof.

118249_capelle_nw_dad2.jpg

Beide daders droegen tijdens de inbraak gewatteerde jacks; de een met smalle verticale banen en de ander met brede horizontale. Hun gezichten zijn ook kort te zien op de bewakingsbeelden, waarbij opvalt dat één van de mannen destijds een flinke snor had. Het is mogelijk dat hij die nog steeds heeft.

  • Wie (her)kent de mannen op de bewakingsbeelden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Difoehoef

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER