Inbrekers maken misbruik van ‘foutjes’ bewoners

  • Nuenen / Barneveld

De politie wil u graag beelden laten zien van de verdachten van twee inbraken. Natuurlijk zodat u hopelijk kunt helpen de daders op te sporen, maar ook om u te waarschuwen: maak het inbrekers niet te makkelijk!

Er is geen relatie tussen de twee inbraken, maar beide waren deels een gevolg van een moment van onoplettendheid. De slachtoffers hadden er net niet álles aan gedaan om de inbrekers buiten te houden.

Nachtslot

In Barneveld werden op 26 december 2023 drie vrouwen gefilmd in een appartementengebouw. Zij hebben zeer waarschijnlijk de inbraak op hun geweten die daar die avond is gepleegd. De voordeur van de getroffen woning was wel dicht, maar zat niet op het nachtslot.

242265 Barnvnuen Barneveld3luik
Wie kan iets over deze vrouwen vertellen?

Balkondeur

Bij een huis in Nuenen bleek op 7 januari 2024 dat ramen en deuren op een verdieping niet onbereikbaar zijn voor kwaadwillenden. Ook daar is voorzichtigheid van belang.

De mannen op de afbeelding hieronder klommen via de carport naar het balkon van de woning. Daar wisten ze vervolgens een deur open te krijgen die de bewoner op de kiepstand had gezet.

242265 Barnvnuen Nuenendaders4
Meld het a.u.b. als u iets over deze verdachten weet
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

In totaal vijf verdachten om over mee te denken. De politie houdt er sterk rekening mee dat ze allemaal bij meerdere inbraken betrokken kunnen zijn geweest, mogelijk ook in andere regio’s. Uw informatie over een of meer van de inbrekers doorgeven kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Twee inbraken

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.