Inbrekers maken voor tienduizenden euro’s aan kleding buit

  • Enschede

Drie mannen braken op donderdagochtend 8 april 2021 met grof geweld in in een kledingwinkel aan de Van Loenshof. Ze maakten voor tienduizenden euro’s aan merkkleding buit. De politie houdt er rekening mee dat deze daders mogelijk achter meer van dit soort snelkraken kunnen zitten.

Update

Inmiddels zijn er ruim twintig tips binnengekomen, met name over de spullen en de daders. Afgelopen donderdag werd om 23.00 uur op het Dirck Chinaplein in Enkhuizen deze Audi cabrio in brand gestoken. De politie onderzoekt momenteel of dit dezelfde Audi is die bij de inbraak in Enschede werd gebruikt. Heeft u iets gezien van de brandstichting of beschikt u over andere informatie? Neem alstublieft contact op. 

Rond 05.00 uur die dag kwam het drietal aanrijden in een grijze Audi A5 of RS5 cabriolet. Ze kregen met een krik het rolluik bij de ingang ver genoeg omhoog om er onderdoor te kunnen, waarna ze de glazen deur vernielden met behulp van een kloofhamer.

Achtergelaten spullen

Terwijl het alarm luid piepte, laadden de daders een paar witte ‘big bags’ vol met dure kledingstukken – alle van de merken Moncler, Balmain en DSquared2. Binnen een paar minuten sprongen ze ermee de Audi in en scheurden ze ervandoor.
De gebruikte krik – een zogenoemde boerenkrik van het merk MSW – en één van de grote tassen lieten ze achter. Op een van de ‘big bags’ stond de merknaam Kelfort en op een andere stond Toolstation. Ook de kloofhamer is achtergebleven. Kunt u deze spullen in verband brengen met een of meer verdachten, meld het alstublieft.

212265_enschd_meerluik.jpg
Daders lieten kloofhamer, tas en krik achter

A35 richting Hengelo

De auto waarin het drietal reed, is een grijze Audi A5 of RS5 cabrio. De kentekenplaten die daar vóór de snelkraak op zaten, waren in de voorafgaande 12 uur gestolen vanaf de Texellaan in Enschede. Net voor het wegrijden van de Van Loenshof vervingen ze die door platen die eigenlijk bij een Audi A5 uit Smilde horen. Mogelijk hebben de daders een band met die plaats.
Via de Oldenzaalsestraat, de Kuipersdijk en de Varviksingel vluchtten de daders over de A35 richting Hengelo. Getuigen hebben de auto vermoedelijk nog gezien in de buurt van Almelo-Zuid. Rond 07.00 uur zag iemand zo’n Audi cabriolet in Wierden, met op de bijrijdersstoel een opvallend grote, witte tas. Een link van (een van) de daders met Wierden is dus ook een mogelijkheid.

Eerdere snelkraken

In de zomer van 2020 werd een aantal vergelijkbare inbraken gepleegd bij opticiëns in Deventer, Zwolle en Apeldoorn. De daders daarvan lijken qua postuur overeen te komen met die van de Enschedese zaak.
Opvallender nog is dat ook toen een kloofhamer werd gebruikt en dat ook toen de daders in een Audi cabriolet reden. De politie hoort heel graag van u als u over informatie beschikt die een verband tussen de verschillende onderzoeken kan aantonen.

Mogelijk te koop aangeboden

De schade aan het winkelpand was groot, net als die door de diefstal van de kleding. Onder meer truien, broeken en jassen werden gestolen, allemaal van de merken DSquared2, Balmain en Moncler.
Het is goed mogelijk dat die kleding sinds 8 april ergens te koop is aangeboden. Neem alstublieft contact op met de politie als u denkt hierover iets te weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Na aandacht voor deze zaak bij het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep vertelde een tipgever dat de gezochte daders een band kunnen hebben met Hengelo. Andere plaatsen waaraan ze mogelijk gelinkt kunnen worden, zijn Enschede, Wierden en Smilde.

  • Wie weet of vermoedt wie de personen op de beelden zijn?
  • Wie heeft informatie over de daders en/of de grijze Audi A5?
  • Wie weet waar de gestolen kleding kan zijn gebleven?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Loenshof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER