Inbrekers maken zware kluis buit, mogelijk dankzij voorkennis

  • Loenen aan de Vecht

Terwijl een gezin uit Loenen aan de Vecht uit eten was, braken drie nog onbekende mannen in in hun woning aan de Lutgerslaan. Een vierde persoon bestuurde de auto waarmee de inbrekers en hun aanzienlijke buit verdwenen.

Een deel van de inspanningen van de inbrekers, ’s avonds op vrijdag 26 januari 2024, is door camera’s vastgelegd. Kijkt u alstublieft goed naar de beelden hieronder en meld het als u iets weet of vermoedt over een of meer van de verdachten.

Aanknopingspunten

De gebruikte auto is een lichtgrijze Volkswagen Golf, type 8, waar die vrijdagavond geen kentekenplaten op zaten. Let u op het panoramadak, de spoiler en de donkere streep bij de dorpels. Kunt u de Golf in verband brengen met mogelijke verdachten, dan hoort de politie dat graag van u.

Mogelijk ook zet de combinatie van de inbrekers iemand aan het denken of springen juist bepaalde details er voor u uit. Eén van de mannen had bijvoorbeeld een bodywarmer aan van het merk Ralph Lauren, een andere had een rugzak met opvallende print en de man die de auto bestuurde droeg een donkere pet met lichte opdruk.

Grote, zware kluis

Wat kan zijn opgevallen is dat de auto bij het huis van de slachtoffers wegreed met de achterklep open. Dat was omdat de inbrekers erin zijn geslaagd een grote, heel zware kluis mee te nemen – die nota bene verankerd was.
In die kluis met cijferslot bewaarde het getroffen gezin diverse kostbaarheden zoals horloges, tassen en sieraden. Meld het alstublieft als u is opgevallen dat iemand ineens over zulke spullen beschikte of zonder goede verklaring over meer geld dan gewoonlijk.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Politie en slachtoffers vermoeden dat het om een zeer gerichte inbraak gaat. Dat kan betekenen dat de daders wisten wat er in de woning te halen viel en/of wanneer er niemand thuis zou zijn. Neem alstublieft contact op als u vermoedt hoe ze aan zulke kennis kunnen zijn gekomen. Verder:

  • Wie heeft informatie over een of meer van de vier daders?
  • Wie weet meer over de lichtgrijze Volkswagen Golf?
  • Wie heeft mogelijk (een deel van) de buit aangeboden gezien?

De kluis – type ‘Milano 3 multi E’ van het merk Salvus – is nog altijd niet teruggevonden. Geeft u het alstublieft door als u zich nu realiseert dat u die ergens heeft gezien.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Lutgerslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER