Inbrekersduo slaat in één nacht drie keer toe

  • Winterswijk / Bredevoort

Twee inbrekers gingen op strooptocht in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 december 2022. Tweemaal in Winterswijk en een derde keer in Bredevoort wisten ze drie ondernemers te duperen. De politie vraagt u mee te denken over onder meer camerabeelden van de inbraken.

Bij de tweede van de drie inbraken, op een camping in Winterswijk, stalen de daders een bijzonder dure auto: een Land Rover Defender met een nieuwprijs van zo’n 130.000 euro. Opmerkelijk genoeg lieten ze die enige uren later achter in een bosgebied in het Duitse Bocholt.

232383_winterswijk_WW_daders3.jpg
De inbrekers sloegen driemaal toe in één nacht

Kluis mee in gestolen auto

Eerder is het tweetal op beeld vastgelegd in een restaurant in Bredevoort. Ze sloopten daar flink wat hang- en sluitwerk, waarna hun buit bestond uit alleen de fooienpot.
Anderhalf uur later doken de mannen op op het campingterrein in Winterswijk. Daar vernielden ze onder meer een kassa en vonden ze de sleutels van de prijzige Land Rover. In die wagen nam het duo vervolgens een kluis mee.

232383_winterswijk_Landrover.jpg
Auto en kluis aangetroffen bij Bocholt

Kluizen leeg teruggevonden

De derde bestemming van de inbrekers bleek een restaurant in Winterswijk te zijn. Ook daar wisten ze een kluis in z’n geheel mee te krijgen.
Allebei de kluizen zijn leeg teruggevonden; de ene later diezelfde ochtend bij de achtergelaten auto en de andere ruim een week later aan de Wissinkweg in Winterswijk.

Stemmen opgenomen

Kijkt u alstublieft naar de camerabeelden hierboven en meld het bij de politie als u iets weet of vermoedt over (een van) de inbrekers. In het restaurant in Bredevoort zijn ook hun stemmen opgenomen. Weet u wat de mannen zeggen en in welke taal, neem ook dan alstublieft contact op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de daders over voorkennis beschikten. Denkt u daarover iets te weten, herkent u (een van) de mannen en/of weet u waar de politie hen kan vinden? Geeft het door op een van de onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven