Informatie gezocht omtrent duo met plaksnorren

  • Amsterdam
  • Update 

Op dinsdag 2 oktober rond 11.30 uur werden een 65-jarige en een 26-jarige man aangehouden in de Staatsliedenbuurt. De politie was ter plekke na een melding dat het duo zich bijzonder verdacht gedroeg.

Update

Drie tips over deze zaak, maar nog niet de gouden tip. Heeft u informatie? Laat het de politie weten!

Omtrent de achtergrond van het verdachte gedrag zoekt de politie getuigen. De beide verdachten hadden zich vermomd met een opzichtige zwarte opplaksnor en leken zich verdacht te gedragen in de omgeving van de Van Beuningenstraat. Een buurtbewoner schakelde daarom de politie in.

Vuurwapen

Bij de oudere van de 2 verdachten zag de politie een vuurwapen en gevreesd werd dat de man om zich heen zou gaan schieten. Op de De Wittenkade schoot een agent deze man neer, waarna hij gearresteerd kon worden.Kort daarna werd ook de 26-jarige verdachte aangehouden.

Zoals altijd wanneer politieagenten hun vuurwapen hebben gebruikt, wordt het schietincident onderzocht door de Rijksrecherche. Waarbij de politie uw hulp kan gebruiken, is het verhaal duidelijk krijgen omtrent de beweegredenen van de twee verdachten.

  • Waarom waren deze mannen op dinsdagochtend 2 oktober, en misschien ook in de dagen daarvoor, in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt en wat waren zij daar van plan? Heeft u hier informatie over, geef het alstublieft door aan de politie.
118441_amstrdm_sttsldn_jas.jpg
Verdachte 1

De 65-jarige man is ongeveer 1.90 meter lang. Hij droeg die ochtend een grijze regenjas met groene en blauwe vlakken.

118441_amstrdm_sttsldn_muts_bril.jpg

Deze man had een lichtblauwe muts op met aan de achterkant een wit met rode opdruk. Behalve de nepsnor droeg hij ook een bril met grijs montuur.

118441_amstrdm_sttsldn_verd_jas.jpg
Verdachte 2

De 26-jarige man heeft een slank postuur en droeg die ochtend zowel een plaksnor als een bril met donker montuur. Hij had een gele motorhelm op en droeg een oranje met blauwe jas.

  • Wie heeft de verdachten gezien? Waar precies en hoe laat heeft u hen gezien en weet u wellicht wat zij aan het doen waren?
118441_amstrdm_sttsldn_mercedes.jpg
Voertuigen en steekwagen

In de omgeving heeft de politie die 2e oktober een rode bestelauto, een motorfiets en een steekwagen gevonden die een verband zouden kunnen hebben met de verdachten.

motor1b.jpg

De rode bestelauto is een Mercedes met opdruk van het bedriif Bo-Rent en heeft het kenteken V-186-NK. De betreffende motorfiets is een Kawasaki W650.

  • Wie heeft gezien dat de rode Mercedes bestelwagen en/of de Kawasaki motorfiets werden achtergelaten of heeft mogelijk de verdachten bij deze voertuigen gezien?
118441_amstrdm_sttsldn_steekkarcu.jpg
Van der Duinstraat

De steekkar werd iets verderop aangetroffen in de Van der Duinstraat.

  • Wie heeft de verdachten gezien bij de steekwagen of heeft gezien dat de steekwagen op de Van der Duinstraat werd achtergelaten?

  • Wie heeft iemand met zo’n steekwagen in de weer gezien of met de motor of bestelbus zien rijden die dinsdagochtend 2 oktober in de Staatsliedenbuurt?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De Wittenkade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.