Insluiper besteelt 89-jarige dame

  • Soest
  • Update 

De vrouw ontdekt te laat dat haar contante geld, bankpassen en codes zijn verdwenen uit haar woning aan de Oranjehof. Resultaat: in juli 2017 jaagt een brutale indringer er duizenden euro’s doorheen.

Op donderdagmiddag 13 juli wordt de 89-jarige dame gebeld door een medewerker van de fraudeafdeling van haar bank. De afgelopen dagen zijn er opvallende bedragen van haar rekening afgeschreven. Is mevrouw nog in het bezit van haar bankpas, vraagt men. Verschrikt ontdekt ze dat zowel haar contante geld als haar bankpassen en opgeschreven pincodes zijn gestolen uit de kast in de woonkamer.

Insluiper

De bewoonster weet zeker dat zij zondag 9 juli overdag nog in het bezit was van haar pinpas. Vermoedelijk is er een insluiper geweest, tussen zondagavond 9 juli en dinsdagavond 11 juli. Mogelijk op die dinsdagavond, toen mevrouw een klap van de deur hoorde.

118167_soest_nw_pin1b.jpg
Bewakingsbeelden

In 25 uur tijd plukt de dader duizenden euro’s van haar bankrekening. Hij pint met de passen door het hele land. Op bewakingsbeelden zien we hem voor het eerst verschijnen in de nacht van 11 op 12 juli bij een geldautomaat in Diemen. Het betreft een donker getinte man met een normaal postuur. Hij draagt een camouflagejack met capuchon, een blauwe broek en donkere gympen met witte zolen. Ook draagt hij om zijn rechterpols een glimmende armband.

118167_soest_dade.jpg
MediaMarkt

Nog geen 12 uur later loopt hij in Rotterdam een filiaal van de MediaMarkt binnen. Daar koopt hij van het geld van het slachtoffer een nieuwe laptop. De man draagt deze keer een pet van het merk Kenzo Paris en een zwarte of donkergrijze jas met daaronder een wit overhemd.

118167_soest_dadc.jpg
Gezicht duidelijker

De fraudeur krijgt er geen genoeg van, want in de nacht van 12 op 13 juli duikt hij op bij een geldautomaat in Rotterdam. Op deze beelden is zijn gezicht duidelijker zichtbaar, al draagt hij een zonnebril. Hij heeft nog dezelfde kleren aan als eerder in de MediaMarkt. Voor zover te zien is, lijkt hij kaal en zijn bovenlip steekt wat naar voren. De man had op deze beelden een ringbaardje, maar het is mogelijk dat die inmiddels is afgeschoren.

  • Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden?

  • Wie heeft hem gezien in die periode tussen zondagavond 9 en donderdagochtend 13 juli 2017?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Soest

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.