Jonge moeder (28) van dichtbij in haar hoofd geschoten

  • Berghem
  • Update 

Het is een wonder dat ze dat heeft overleefd

Update

Na bijna 2 jaar is er een 45-jarige man aangehouden voor de moordpoging op een destijds 34-jarige rijschoolhoudster in Oss. Hij zat al vast in een TBS-instelling voor een gewapende overval. De politie gaat er vanuit dat deze rijschoolhoudster waarschijnlijk ook het doelwit is geweest van deze mislukte moordaanslag in Berghem. Het lijkt er dus op dat die schutter de verkeerde persoon voor zich had. Er moeten mensen zijn die meer weten, ook over het verband tussen die zaken, vertel daar alstublieft nog over.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli wordt na een verjaardagsfeestje in het Noord-Brabantse Berghem een moeder (28) van twee kinderen van dichtbij in haar hoofd geschoten. Gelukkig overleeft ze dat.

Verjaardagsfeest

De vrouw was die zaterdagavond 9 juli rond 20.30 uur samen met haar man naar een verjaardagsfeest geweest in het zalencentrum De Merx, aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem. 

Schietincident

Rond 01.00 uur gaat het stel weer naar huis en lopen ze richting hun lichtgrijze BMW die geparkeerd staat op de parkeerplaats achter het zalencentrum. De vrouw is ‘de bob’ die avond en neemt plaats achter het stuur. Als ze het portier dicht wil doen staat daar ineens een schutter die haar van dichtbij in haar hoofd schiet. Daarna rent hij weg. 

berghem.mandy_letsel2.jpg
Wonder

Er is op een afstand van misschien wel minder dan een meter op de vrouw geschoten, het is een wonder dat zij dit heeft overleefd. De kogel is dwars door haar hoofd gegaan en is er bij haar hals uitgehaald. 

Motief

De politie heeft niets gevonden dat een motief zou kunnen zijn voor deze  moordaanslag op het slachtoffer en haar man. Er gaan verhalen dat het om een persoonsverwisseling zou gaan. De schutter of degene die hem wellicht inseinde zou het slachtoffer mogelijk hebben aangezien voor een andere vrouw. De politie onderzoekt ook andere scenario’s. 

Signalement

De schutter was in het donker gekleed en droeg mogelijk een capuchon. 

Kermis in Berghem

De schutter heeft zich voorafgaand aan het schietincident opgehouden op of bij het parkeerterrein van het zalencentrum De Merx, dat aan de Burgemeester van Erpstraat ligt. Die zaterdagavond 9 juli en aansluitende nacht was het in Berghem drukker dan anders, vanwege de kermis. Daardoor valt iemand misschien minder snel op, maar zijn er tegelijk ook een hoop potentiële getuigen. 

berghem.mandy_3luikspullen.jpg
Mogelijke spullen van dader

De politie heeft na onderzoek in de buurt in de bosjes op de kruising Veldstraat met de Schoolstraat spullen gevonden die van de schutter kunnen zijn. Het gaat om witte werkmanhandschoenen, een donker petje en grijze muts. 

  • Wie heeft op de kruising Veldstraat met de Schoolstraat iemand gezien (die handschoenen, en muts en een petje weggooide) of heeft die spullen daar zien liggen? 

  • Wie weet wie de schutter is die in de nacht van 9 op 10 juli een 28-jarige vrouw neerschoot bij zalencentrum De Merx in Berghem?

  • Wie heeft mogelijk iets gezien van het schietincident zaterdagavond 9 juli? 

  • Wie heeft iemand bij het parkeerterrein bij zalencentrum de Merx gezien die misschien wel die schutter kan zijn, wellicht gedroeg hij zich afwijkend?

  • Wie weet meer over een mogelijk motief van de schutter? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Burgemeester van Erpstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.