Jongen (13) thuis overvallen door nep-arrestatieteam

  • Ospel
  • Update 

Een jongen van 13 uit Ospel is op zaterdagavond 5 augustus 2017 alleen thuis als er overvallers binnenstormen die zich voordoen als een arrestatieteam van de politie.

Update

8 tips over de dadergroep die zich voordeed als arrestatieteam, die gingen onder andere over die auto. Mensen die de daders persoonlijk kennen mogen ook anoniem of vertrouwelijk nog informatie doorgeven.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

De jongen woont in de Klaarstraat in Ospel met zijn ouders en twee zussen. Zijn ouders hebben een duurzaam pluimveebedrijf. Er is die 5e augustus 2017 wielerronde in Ospel en het gezin is niet thuis. Na 20.00 uur komt als eerste de jongen van 13 thuis, hij wacht op zijn familie en gaat vast wat tv kijken. 

Nep-arrestatieteam

Op bewakingsbeelden is dan te zien dat om 20:25 uur een BMW het terrein van het bedrijf oprijdt. Er stappen drie personen uit, met kleding van een arrestatieteam aan. Ze hebben stormrammen bij zich en forceren de voordeur. Zodra ze binnen zijn, wordt een pistool op het hoofd van de zoon gezet en wordt hij getiewrapt. De overvallers roepen: “Wij komen voor illegale wapens”. De jongen gelooft dat de mannen een echt arrestatieteam zijn. 

Vader meteen naar huis

Een fietser die langs het bedrijf rijdt ziet de mannen het huis binnenvallen en vindt het vreemd. Hij belt een persoon op, die op zijn beurt de vader van de 13-jarige jongen belt. De vader gaat samen met de man die hem gebeld heeft direct terug naar de woning. Beiden worden bij aankomst in de woning direct bedreigd, op de grond gedwongen en getiewrapt en hen worden een gouden horloge Rolex van het type Yacht-master en een horloge Breitling type navytimer afgenomen. De daders doorzoeken het huis en nemen ook daar nog sieraden mee. 

Nep-arrestatieteam

De overvallers droegen een soort hesjes waar het woord ‘politie’ op stond. Waarschijnlijk hebben ze die nagemaakt, zodat ze lijken op echte hesjes van een arrestatieteam. Eén verdachte is inmiddels opgepakt in Sittard maar daarmee is de zaak nog niet rond. Wat de politie weet is dat de daders met een licht Limburgs accent spraken. En wat verder opvalt is het verschil in lengte. Een van de drie is 1.90 tot 1.95. Van de andere twee is de ene een stuk kleiner, zo’n 1.80. 

BMW teruggevonden

De door de overvallers gebruikte BMW is op 11 augustus rond 23.00 uur ’s avonds brandend teruggevonden op de Sportcentrumlaan in Sittard. Gelukkig was hij niet helemaal uitgebrand dus daar heeft de politie nog sporenonderzoek op kunnen doen. Het gaat om een gestolen auto met het kenteken AC-PA65. Die is op 12 juli in Aken, Duitsland gestolen. En daarna heeft hij mogelijk rondgereden met twee verschillende gestolen kentekens. De een is 49-LHB-6 en de tweede GJ-351-F. Deze kentekenplaten zijn gestolen van auto’s in Landgraaf  en Venray. De eigenaren van die kentekenplaten hebben niets met de overval te maken. Mogelijk hebben mensen hem ergens zien staan of rijden, tussen het moment van stelen en de overval op 5 augustus.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Klaarstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.