Journalist mishandeld die verslag deed van rellen

  • Haarlem
212068 Haarlem Upd24

Tijdens ongeregeldheden in verschillende steden naar aanleiding van de invoering van een avondklok zijn journalisten bedreigd en in sommige gevallen mishandeld. Een zeer ernstig voorbeeld hiervan gebeurde op 25 januari 2021, toen in Haarlem een persfotograaf slachtoffer werd van een groepje agressieve jongeren.

De fotograaf was die maandagavond aan het werk in de wijk Schalkwijk, toen hij door het groepje werd belaagd. De jongeren gebruikten intimiderende taal en gooiden met stenen. Zeker één steen raakte het slachtoffer tegen het hoofd, waarna hij even buiten westen raakte.

Verdachte in beeld

Omstanders legden het incident op beeld vast. Daarbij kwam één van de verdachten met zijn gezicht in beeld. U ziet hem hieronder. Meld het alstublieft als u weet wie deze man is en/of als u een idee heeft met wie hij zich die avond ophield.

212068 Haarlem Upd24 Pg
Neem a.u.b. contact op als u weet wie dit kan zijn

Oproep politie

De onlusten die maandagavond 25 januari vonden plaats in de omgeving van de Belgiëlaan en de Laan van Angers. Vermoedelijk hebben meerdere mensen er iets van gefilmd of gefotografeerd. Uw beelden rechtstreeks naar de politie uploaden kan via het online tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Was u getuige van de ernstige bedreiging en mishandeling of beschikt u mogelijk over opnamen waar de daders op kunnen staan? Geef het door op een van de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Schalkwijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.