Juweliersechtpaar overvallen door gemaskerde mannen

  • Waalwijk

Een Waalwijks echtpaar werd op 2 november 2019 thuis overvallen. Twee daders sloegen die zaterdag iets na 22.00 uur toe in de woning van de slachtoffers én in hun juwelierszaak eronder.

Update

Er kwamen sinds de uitzending meer dan vijftig tips binnen, maar helaas nog niet de gouden. Wel is de BMW een paar dagen eerder - met een wit beplakte kofferbak - in een carwash aan de Winterdijk in Waalwijk gezien. Informatie over de overvallers blijft welkom.

De overvallers wisten via een dakraam de bovenwoning binnen te komen. Het echtpaar werd gekneveld en mishandeld, waarna de daders in de winkel een snelle greep deden in een van de vitrines. Ze maakten daarbij een aantal handgemaakte, unieke sieraden buit.

202050_Waalwijk_maskerz.jpg
 

Horrormaskers

Beide mannen droegen tijdens de overval een griezelig masker: de één een zogenoemd ‘Halloween’-masker en de ander een ‘Evil Clown’-exemplaar.
Op camerabeelden is te zien dat één van daders die avond opvallend lang, blond haar had; vermoedelijk een pruik.

Mogelijk Pools

De overvallers spraken in het Engels tegen de slachtoffers. Onderling spraken ze een Oost-Europese taal, mogelijk Pools. De politie houdt er daarom rekening mee dat de daders van Poolse afkomst zijn.

Vermoedelijk gebruikte auto’s

Waarschijnlijk hebben de daders eerder die avond de omgeving verkend. Ze reden daarbij in een BMW 3-serie en in vermoedelijk een Volkswagen Sharan. Voor en na de overval zijn deze auto’s gefilmd; onder meer op de Winterdijk, achter de juwelierszaak.

De blauwe Volkswagen had waarschijnlijk Nederlandse kentekenplaten en had op de trekhaak een beugel waarop een fietsendrager bevestigd kan worden. De kentekenplaten op de blauwe BMW waren mogelijk Pools.

BMW bij carwash Winterdijk

Een aanknopingspunt in deze zaak zou een mogelijk soortgelijke, blauwe BMW kunnen zijn. Die werd drie dagen voor de overval, op 30 oktober, gefilmd bij een carwash aan de Winterdijk.
Het is niet duidelijk of deze auto ook bij de overval betrokken is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, wil de recherche graag spreken met de inzittenden van de BMW, danwel met getuigen die iets kunnen verklaren over die auto of over de inzittenden. 

De BMW had bij aankomst overigens witte folie op de kofferbak, maar die folie was verdwenen bij het verlaten van de wasstraat. De bestuurder en zijn metgezel brachten met de BMW geruime tijd in de carwash door. De politie wil graag met deze mannen spreken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie met de politie

  • Wie heeft informatie over de overval op het Waalwijkse echtpaar?
  • Wie heeft informatie over de twee gemaskerde overvallers?
  • Wie heeft informatie over de twee voertuigen die vermoedelijk door de overvallers zijn gebruikt; de BMW 3-serie en de vermoedelijke Volkswagen Sharan?
  • Wie heeft meer informatie over de BMW die op 30 oktober in de carwash was en/of over de inzittenden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Grotestraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER