Kabeldieven slaan slag van tienduizend euro

  • Nijkerk

Op een bedrijventerrein aan de Sluiswachter in Nijkerk maakten dieven twee grote, zware spoelen buit met kabels erop voor professioneel gebruik. De kabels zijn bedoeld om er elektra mee aan te leggen, maar het ging de daders waarschijnlijk om het koper dat erin is verwerkt.

In de nacht van 3 op 4 juli 2023 was het flink aanpoten voor de drie mannen. Van de spoelen die tot ruim 700 kilo per stuk wegen, wisten ze er vier van het terrein af te krijgen. Twee daarvan namen ze uiteindelijk mee, met een totale waarde van meer dan tienduizend euro.

Vlak bij A28

De dieven moeten een bestel- of aanhangwagen hebben gebruikt. Die lijkt niet op beeld te zijn vastgelegd. Wél zijn de drie mannen uitvoerig gefilmd op het terrein vlak bij de snelweg A28. Kijkt u alstublieft naar de beelden hierboven en meld het als u meer over de dieven weet.
Ze hebben een hek geforceerd en een ander hek vernield om met de spoelen weg te kunnen komen. Mogelijk is daarvan iemand iets opgevallen of van het laden van de spoelen in een voertuig of op een aanhanger.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Het zou goed kunnen dat het koper uit de kabels te koop aangeboden is geweest of mogelijk zelfs de intacte kabels, al dan niet op spoel. Is dat u opgevallen en/of weet u iets over de mannen op de beelden? Meld het alstublieft op een van de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Sluiswachter

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.