Kapper zwaar mishandeld door twee mannen

  • Breda
  • Update 

Op 10 augustus 2017 wordt een kapper uit Breda omstreeks 22.45 uur in zijn eigen auto zwaar mishandeld door twee mannen met een koevoet, hamer en honkbalknuppel.

Update

Helaas maar 4 tips.

117513____pd.jpg
Mishandeling

Rond 22.30 uur gaat hij met zijn eigen auto – een Nissan Micra - weer richting huis, zijn auto staat geparkeerd op de Haagweg. Als hij zijn auto parkeert op de Isenburgstraat, waar hij woont, wordt hij ineens ingesloten door een BMW X1. Nog voor hij het portier kan openen wordt hij door twee mannen geslagen met een knuppel, hamer en een koevoet. De daders slaan de man in de auto. Als hij zich van de bestuurdersplaats naar  de bijrijdersplaats verplaats wordt hij daar door het raam heen geslagen, als hij naar de achterbank  vlucht wordt hij daar geslagen. Alle ruiten van de auto verbrijzelen. Een overbuurman komt op het geluid af, hij denkt dat er een auto wordt opengebroken. Daarop vluchten de daders. De kapper is er slecht aan toe. Zijn schedel is ingeslagen, hij heeft botsplinters in zijn hersenen en meerdere wonden in zijn gezicht.

117513____kruising2.jpg
Aanrijding tijdens de vlucht

De daders vluchten die donderdagavond 10 augustus met hun BMW X1 achteruit de Isenburgstraat uit in de richting van het centrum van Breda. Op het kruispunt aan de Tramsingel rijdt de auto om 22.55 uur met hoge snelheid door rood en krijgt een flinke aanrijding met een Volvo die linksaf wil slaan richting de Nieuwe Prinsenkade. De zwaar beschadigde BMW rijdt nog zo’n honderd meter verder. Daar laten ze op het fietspad de auto achter en gaan te voet verder. Ze lopen naar de brug over het water van 'de Nieuwe Mark’, tegenover de Koninklijke Militaire Academie. Daar dumpen ze de koevoet en de hamer in het water. Daarna rennen ze verder richting de rechtbank.

117513____2luik.jpg
Bewakingsbeelden

De daders zijn vastgelegd op een bewakingscamera als ze over de stoep van de Belcrumweg aan de kant van de nieuwe rechtbank rennen. Hoe ze daarna verder zijn gegaan is niet duidelijk. Ze zijn of richting het station of de wijk in die daar achter ligt in gerend. De voorste man heeft een donkere tas in zijn rechterhand en draagt een petje. De achterste draagt een petje. Hun gezichten zijn helaas niet te zien, maar de politie wil graag weten of iemand ze zich kan herinneren dat die ze daar heeft zien rennen of misschien wel vermoedt wie het zijn. De daders hebben hun koevoet en hamer in het water gegooid, onder de Academiebrug. Die worden op sporen onderzocht. De honkbalknuppel is niet gevonden. Misschien hebben de daders deze meegenomen of misschien heeft iemand in de omgeving de knuppel gevonden.

  • Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn?
117513____bmwkent2.jpg
Auto daders

De daders reden in een zwarte BMW X1. Deze is op 21 juli gestolen op een camping in Rocanje. Die had toen een Zwitsers kenteken NW-25668. De daders hebben er na de diefstal valse Nederlandse kentekenplaten op gezet: 38-NHX-1. Wanneer ze dat hebben gedaan is niet bekend. Vermoedelijk hebben de daders de kapper die avond vanaf de Vleeshouwerstraat staan opwachten en zijn vervolgens achter hem aan gereden.

  • Wie heeft die BMW X1 eerder die 10 augustus gezien op de Vleeshouwerstraat? 

  • Wie heeft die BMW X1 met de Zwitserse of Nederlandse kentekenplaten zien rijden tussen 21 juli en 10 augustus 2017?
117513____bmw2.jpg
Voorverkenning

Een getuige heeft op maandagochtend 7 augustus dezelfde BMW X1 om ongeveer 10.00 uur achteruit zien inparkeren op de Isenburgstraat. Het viel op dat twee mannen ongeveer drie kwartier in de auto bleven zitten en dat de bestuurder steeds van links naar rechts om zich heen keek.  Graag willen we weten wie nog meer die auto heeft gezien en of iemand nog bijzonderheden zijn opgevallen.

  • Wie heeft die BMW X1 maandagochtend 7 augustus 2017 geparkeerd zien staan in de Isenburgstraat? 
117513____sobreda.jpg
Motief

Het motief voor deze mishandeling is onbekend. De twee daders hebben tijdens hun aanval ook niets gezegd. Ze sloegen er zwijgend op los.  Voor zover de politie heeft kunnen nagaan had de kapper geen persoonlijke of zakelijke vijanden. Hij en zijn vrouw zeggen ook zelf geen idee te hebben in welke hoek ze dit moeten zoeken. Het ging de daders ook niet om geld, want de kapper had zijn omzet nog op zak van die dag. Dat regelt hij inmiddels uiteraard wel anders.

  • Wie weet iets over een mogelijk motief?

Beloning van 15.000 euro

Na onze uitzending van 14 november heeft de politie wel tips gekregen, maar die hebben nog niet tot arrestaties geleid. Omdat de politie vermoedt dat er mensen zijn die weten wie en wat hier achter zit, heeft de Officier van Justitie besloten om een beloning uit te loven. De politie hoopt dat die beloning mensen een duwtje geeft om te vertellen wat ze weten -  al was het maar waarom ze juist die kapper moesten hebben - of om toch nog een keer goed naar de zaak te kijken en alle beelden en aanknopingspunten.

Oproep aan taxichauffeurs

De auto van de daders raakte bij de aanrijding zo beschadigd dat ze lopend verder moesten. Het kan zijn dat ze richting het station gelopen zijn en daar een taxi hebben genomen of de wijk Blercum ingevlucht zijn. Als dat zo is, hoort de politie dat uiteraard graag. 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Isenburgstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.