Update

Kickboksers met de schrik vrij na beschieting

  • Breda

Een 31-jarige Poolse kickbokser en zijn sparringpartner zijn op dinsdag 12 december 2023 beschoten bij een sportschool aan de Druivenstraat in Breda. Een onbekende man vuurde rond 13.40 uur van dichtbij op de auto waar de slachtoffers in zaten, maar raakte geen van beiden.

De twee kickboksers waren op trainingskamp in Nederland en trainden op de sportschool op het bedrijventerrein in Breda-Oost. Na de training stapten ze in hun auto en kwam de schutter in actie. De slachtoffers zeggen geen idee te hebben waarom dit is gebeurd.

Update

Op dinsdagochtend 9 april 2024 zijn twee verdachten aangehouden: een 20-jarige Rotterdammer en een man van 21 uit Loosdrecht. De politie verdenkt beiden van betrokkenheid bij het schietincident, maar naar de schutter wordt nog gezocht. Uw informatie over hem en/of over een mogelijk motief blijft erg welkom.

Schutter hing uren rond

De auto van de kickboksers werd geraakt, maar er ging ook een aantal kogels door een ruit van de sportschool. Gelukkig raakte niemand gewond. Het lijkt alsof de dader weinig ervaring heeft met vuurwapens.

De schutter heeft die 12e december een aantal uur op het bedrijventerrein rondgehangen. Hij heeft een donkere huidskleur en er is gehoord dat hij Nederlands sprak met een buitenlands accent. Op de beelden is te zien dat zijn linkerhand in het verband zat. 

Twee auto’s in beeld

De verdachte is voor het schieten ingestapt in een gehuurde Toyota Yaris. De politie weet inmiddels door wie die auto was gehuurd, maar nog niet wie er die dinsdag achter het stuur zat.
Na het schieten heeft de verdachte zich omgekleed en stapte hij met een andere outfit aan in een Opel Corsa. De politie weet van wie deze auto is, maar wil ook weten wie er op 12 december daar in Breda in reed.

242133_breda_corsa_.jpg
Wie reed op 12 december 2023 in deze Opel Corsa?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie is de schutter? Waar kan de politie hem vinden?
  • Wat kan het motief zijn voor het schietincident?
  • Wie bestuurden de Opel Corsa en de Toyota Yaris?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Druivenstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.