Klunzige overvaller laadt pistool door in brommerzaak

  • Meerssen

De politie is op zoek naar een man die op dinsdag 25 augustus 2020 probeerde brommerwinkel Cycle City Jo Cabo in Meerssen te overvallen. Doordat de dader een pistool richtte op de medewerker (28) en dat ook nog doorlaadde, ontstond er een dreigende situatie in de zaak. Het slachtoffer wist zich gelukkig in veiligheid te brengen.

Update

Er zijn sinds de uitzending tientallen tips binnengekomen, bedankt! Veel tipgevers dachten dat de scooter op de beelden een Chinese Boatian is. Andere informatie over de daders en/of de opvallende helm, blijft welkom.

Terwijl de medewerker rond 17.00 uur aan het telefoneren was, stond zijn belager plotseling voor de balie. De man had donkere kleding aan en droeg een opvallende integraalhelm. De dader had een Aldi-tasje vast, waar hij mogelijk het pistool in of achter verborgen hield.
Volgens de medewerker oogde het alsof de overvaller niet wist hoe hij alles goed kon vasthouden. Toch bleek het menens toen de overvaller plotseling het wapen op hem richtte.

Doorladen pistool

Terwijl de medewerker richting de achterliggende werkplaats vluchtte, klonk er een klik en hoorde hij iets metaalachtigs op de grond vallen. Naderhand troffen het slachtoffer en de winkeleigenaar een patroon aan onder één van de scooters in de zaak.

Je ziet een kogel liggen. Dan denk je wel van: ja dit is wel menens geweest, dit had ook anders af kunnen lopen.”
slachtoffer overval

Bijzondere scooter

Ook de overvaller koos het hazenpad. Hij sprintte weg richting de Holstraat, waar hij bij een handlanger achterop een opvallend rode scooter stapte. Deze scooter had een bijzonder grote aluminium uitlaat en rode voor- en achtervelgen. Het duo reed rond zonder kenteken.
Wie heeft de scooter ergens gezien of weet wat voor een type dit is?

Opvallende vluchtroute

In plaats van het achterliggende bos in te vluchten, reed het tweetal het dorp in. Hun vlucht werd vastgelegd door bewakingscamera’s.

Integraalhelm met vlammen

De overvaller droeg een opvallende, donkere helm met aan de rechterzijde een rood vlak met een wit figuur. Aan de andere zijde zaten grijze met paars/blauwe vlammen. Vermoedelijk is de helm een wat ouder type.
Wie herkent de helm of kent iemand met zo’n helm?

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De overvaller sprak Nederlands en kwam jongensachtig over. Hij is zo’n 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Het slachtoffer dacht te zien dat zijn belager donkerblauwe ogen heeft. Zowel de handlanger als de overvaller zelf droeg zwarte kleding.

  • Wie weet meer over de daders?
  • Wie weet iets over de scooter en/of heeft de daders ergens zien rijden?
  • Wat voor type helm droeg de overvaller?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Cycle City Jo Cabo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER