Knuffeldief probeert sieraden te stelen

  • Vollenhove
  • Update 

In april en mei 2015 zijn meerdere ouderen in Twente slachtoffer van knuffeldieven.

Update

Meer dan 50 tips, van mensen die de vrouw meenden gezien te hebben en andere slachtoffers van zulke knuffeldiefstallen. Inmiddels lijkt het erop dat de vrouw langer geleden ook in Bolsward actief is geweest, maar wie ze is, is nog niet bekend. Blijf naar haar uitkijken! En ziet u zoiets gebeuren, sla meteen alarm, want die knuffeldieven verplaatsen zich snel.

De knuffeldieven zijn een groep criminelen die ouderen met een smoes of geweld omhelzen om daarna razendsnel hun sieraden te stelen. Opsporing Verzocht besprak in mei al eerder 7 zaken in Twente. Inmiddels blijkt dat er nog vaker knuffeldieven op pad zijn geweest in Oost-Nederland. Na de vorige uitzending kwamen er zo’n 100 tips binnen maar eigenlijk allemaal van kijkers buiten Twente en dat kan er op wijzen dat de knuffeldieven hun werkterrein alweer verplaatst hebben.

  • Wie is mogelijk ook slachtoffers geweest van dit soort criminelen, maar heeft hier nog niet met de politie over gesproken?
tcm17339666_large.jpg
Poging 1

Langs de ingang van de COOP-supermarkt in Vollenhove stapt kordaat een jonge vrouw heen en weer met een professioneel uitziend mapje. Ze spreekt een dame aan en vraagt in een onbekende taal iets terwijl ze wijst op de lijst in haar hand: iets met gehandicapten. Deze mevrouw heeft geen zin in een collecte en ontspringt zo de dans.

tcm17339665_large.jpg
Poging 2

Voor de supermarktingang wil het niet vlotten en dus verkast de vrouw naar de parkeerplaats. Daar probeert ze het nogmaals bij een dame die haar boodschappen inlaadt. Hier lukt het haar wederom niet om te knuffelen en te stelen.

tcm17339664_large.jpg
Poging 3

Dan gaat ze door naar een oudere man in zijn auto. Ze gooit haar hoofd door zijn open raam naar binnen om hem een kus te geven. Maar helaas ook hier geen sieraden.

tcm17339668_large.jpg
Gouden horloge

Een minuut later schuift ze door naar een auto waar een man (85) in zit. Hij heeft een duur gouden horloge om. Ook hier duwt de vrouw de lijst van het zogenaamde goede doel door het raam en begint daarna de man te zoenen en over zijn hoofd te aaien. De vrouw weet het horloge los te maken en gaat er vandoor, voordat de man die slecht ter been is daar iets aan kan doen.

tcm17339669_large.jpg
Dader

De vrouw wordt rond de 30 jaar geschat; ze is blank of licht getint; gezet en ziet er keurig uit met haar lijst. De politie is benieuwd waar deze vrouw verblijft wie haar kent en ook of er nog meer mensen slachtoffer van haar zijn geweest.

  • Wie (her)kent de dader?