Kostbaar, opvallend voertuig gestolen

  • Wapenveld
  • Update 

Uit een schuur in het Gelderse dorp Wapenveld, niet ver van Zwolle, werd tussen zondagavond 21 en maandagochtend 22 april een heel herkenbaar voertuig gestolen.

Update

Er zijn sinds de uitzending 10 reacties binnengekomen, bedankt!

Het gaat om een legergroen amfibievoertuig, type 750 HDi van het Canadese merk Argo. Op de dag van de diefstal is de achtwieler mogelijk door twee getuigen gezien, in Zwolle en in Hattem.

Witte bestelbus

De Argo reed op die momenten niet, maar stond op een aanhanger die werd getrokken door een witte bestelbus.

119311_wapenveld_bbbusje.jpg

Die bus, die op de Groteweg in Wapenveld gefilmd blijkt te zijn, is waarschijnlijk een Ford Transit uit het bouwjaar 2005 of ouder.

  • Wie heeft de witte bus met aanhanger, waarmee het gestolen voertuig vermoedelijk is vervoerd, op 22 april zien rijden en/of heeft hier meer informatie over?
119311_wapenveld_argo1a.jpg

Het amfibievoertuig heeft een waarde van rond de 25.000 euro. Op 21 april, Eerste Paasdag, stond hij in Wapenveld gestald in een schuur aan de Werverdijk.De volgende ochtend, op maandag 22 april, constateerde de eigenaar dat zijn schuur was opengebroken en het voertuig was meegenomen.

  • Wie heeft sinds Pasen 2019 de Argo 750 HDi ergens gezien of weet waar deze is (geweest)?
119311_wapenveld_argo2.jpg

Zoals personenauto's een chassisnummer hebben, heeft deze gestolen Argo 750 HDi het ‘vehicle identification number’ 2DGHS0BT9ANP30031. Het voertuig is zo'n drie meter lang en anderhalve meter breed, is legergroen met zwart en heeft acht wielen met forse banden.

  • Wie weet wie verantwoordelijk is voor de diefstal van het opvallende amfibievoertuig, vanaf de Werverdijk in Wapenveld?

Het is goed mogelijk dat de Argo ergens te koop is aangeboden; geef het door als u daar iets over weet. Ook als u informatie heeft over waar het voertuig kan zijn of wie achter de diefstal zit, laat het de politie weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven