Lever deze week straffeloos je steekwapen in!

container stil.jpg

‘Drop je knife en doe wat met je life’. Tussen 11 en 17 oktober kunnen jongeren bij zo’n 200 gemeentes anoniem hun steekwapens inleveren. De campagne is een vervolg op eerdere inleveractie in o.a. Den Haag en Rotterdam.

Het mes als wapen is helaas populair onder jongeren. De landelijke campagne ontmoedigt dit wapenbezit door jongeren op te roepen hun wapens tijdens de Week van de Veiligheid in te leveren. Jeugdagent Robin Bleijenberg: “Je kan jezelf verwonden, je vrienden verwonden of je familie verwonden. En dat heeft weer gevolgen voor je toekomst.”

Je kan jezelf verwonden, je vrienden verwonden of je familie verwonden.
Jeugdagent Robin Bleijenberg

Anoniem?

Om de veiligheid te waarborgen en te zorgen dat niemand zomaar in de container kan, staan de containers op een politiebureau. Desondanks blijft het inleveren van steekwapens tijdens deze week volledig anoniem; je laat geen gegevens achter, de politie zal je niet aanspreken en je kunt weer direct naar buiten lopen. 

Geen strafblad

Wanneer je een slag- stoot- of steekwapen tussen 11 en 17 oktober inlevert, is dit volledig straffeloos. Dit betekent dat de politie je niet zal vervolgen voor een eventuele straf of boete. Daardoor zit je naderhand niet opgescheept met een taakstraf, gevangenisstraf en/of strafblad. Lever je het slag- stoot - of steekwapen niet in, maar word je door de politie aangehouden? Dan ben je strafbaar. Inleveren dus! Benieuwd naar een inleverpunt bij jou in een buurt?

Zoek een inleverpunt