Liquidatie Zeki Yumusak op de Langenhorst

  • Rotterdam
  • Update 

In de nacht van 25 op 26 juli 2017 werd Zeki Yumusak (41) rond middernacht neergeschoten in zijn auto op de Langenhorst in Rotterdam-Zuid. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Mogelijk heeft iemand opdracht gegeven om Yumusak te liquideren. De Turkse Zeki Yumusak (41) was volgens de politie actief in het criminele circuit. Hij voelde zich al langer bedreigd en was daardoor op zijn hoede. 

Onderzoek naar opdrachtgever

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de mogelijke opdrachtgever, vermoedelijk een grote Turkse man met een Rotterdams accent. 

zeki_liquidatie_tr3.jpg
Van dichtbij neergeschoten

25 juli arriveerde Yumusak rond 23.30 uur op de Langenhorst. Hij maakte hier nog enkele Instagram-filmpjes van de omgeving. Kort daarna werd hij van dichtbij neergeschoten. Een voorbijganger heeft Zeki nog geprobeerd te reanimeren, maar het mocht niet baten. 

  • Wie weet met wie Zeki Yumusak die dinsdagavond 25 juli een afspraak had op de Langenhorst? 

Auto schutter: zwarte Toyota Auris sports Hybrid

Op bewakingscamera’s is de auto van de schutter of schutters vastgelegd. Dat is een zwarte Toyota Auris sports Hybrid met trekhaak. Na het schieten is de Toyota  met verhoogde snelheid weggereden via de Bredevoorde. Iets later die nacht - rond 03.50 uur – staat de auto in brand in de Rijnauwenstraat in Den Haag.Deze Toyota Auris is op 12 juni gestolen in Oegstgeest. De politie komt graag met mensen in contact die de auto tussen 12 juni en 26 juli hebben zien rijden. Het originele kenteken is GV-388-X, maar toen de auto werd gevonden zat er inmiddels een vals kenteken op: GP-189-Z. 

  • Wie heeft de Toyota Auris zien rijden in de periode tussen 12 juni en 26 juli?
117406_getuige3.jpg
Getuigenoproep: beller, fietser en bezorger van Thuisbezorgd.nl

De politie is ook nog op zoek naar drie getuigen die rond het tijdstip van de moord zich in de buurt van de PD bevonden. Getuige 1 droeg een rugzak en capuchon en liep te bellen. Deze persoon passeerde de parkeerplek aan de Langenhorst ongeveer 20 minuten voordat Zeki werd doodgeschoten. Een kwartier voor het fatale moment passeerde er ook een fietser. Hij of zij ging de andere kant op, in de richting de Bredevoorde. Ook heeft een bezorger van Thuisbezorgd.nl om 23.52 uur iets bezorgd bij woonzorglocatie Joachim en Anna gevestigd aan de Langenhorst ter hoogte van de plaats delict. 

zeki_liquidatie_pd1.jpg
Getuigenoproep: de Langenhorst, 25 juli rond 19.00 uur

Zeki had eerder die avond, rond 19.00 uur, al een zakelijke afspraak aan de Langenhorst. Als er mensen zijn die meer weten over die afspraak en/ of wie hij daar heeft ontmoet, hoort de politie dat graag. 

  • Wie heeft Zeki Yumusak die 25 juli om rond 19.00 uur al gezien op de Langenhorst in Rotterdam en/of weet met wie hij toen een afspraak had? 
zeki_liquidatie_so4.jpg
Onrustig gedrag

Voordat Yumusak op de Langenhorst arriveerde, was hij nog voor een boodschap bij de Blokker-winkel aan de Slinge geweest. Daarna heeft hij nog een bezoek gebracht aan de voetbalvereniging Kocatepe. Die middag is het bij bekenden opgevallen dat Yumusak zich anders gedroeg en snel afgeleid was.

Motief

De politie weet dat Zeki eerder dit jaar betrokken was bij een vechtpartij, mogelijk in Amsterdam. Zeki zou hierbij iemand zwaar hebben mishandeld. Mogelijk was dat incident ook de aanleiding voor het schietincident aan de Langenhorst. Er is geen aangifte van gedaan maar misschien zijn er kijkers die hierover informatie hebben, daar mogen ze ook vertrouwelijk contact over opnemen met het TNI. 

  • Wie weet meer over een mogelijk motief? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Langenhorst

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.