Luidruchtige inbrekers slaan winkelruiten in met grote keien

  • Nijmegen

Drie mannen braken in de nacht van 20 op 21 februari 2020 in bij supermarkt Jan Linders aan de Frankrijkstraat in Nijmegen-Noord. Om de winkel binnen te komen, ging het drietal de ruiten van het pand te lijf met grote keien.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen rond 03.00 uur arriveren in een witte Volkswagen Golf. Eén van hen draagt een grote zak of dekbedhoes mee.

Ruiten aan diggelen

Met behulp van twee grote keien rammen ze met z’n drieën in op de ruiten van het pand. Wanneer een ruit het uiteindelijk begeeft, wurmen twee mannen zich naar binnen. De derde man blijft op de uitkijk staan. 

Elfhonderd pakjes sigaretten

202400_nijm-lent_sv-frankrijkstraat4.jpg
Frankrijkstraat, Nijmegen-Noord

Het is direct duidelijk waarvoor ze zijn gekomen: sigaretten. Met net zoveel geweld als even eerder, gaan ze ook de sigarettenkast te lijf. Lades met sigaretten kieperen ze leeg in hun meegebrachte zak en een shopper. 
Wanneer het rookalarm de winkel doortrekt, staan de mannen alweer buiten. Ze scheuren er vervolgens in hun witte Volkswagen Golf vandoor richting de N325. De totale buit: 1100 pakjes sigaretten met een totale waarde van zo’n achtduizend euro.

Beelden van getuige

Een omwonende werd wakker van het enorme kabaal en heeft de mannen vastgelegd op beeld. Op die beelden zijn ze ook te hóren.

Signalementen

Eén van de daders droeg een opvallend gestreept mondkapje, grijs/rode handschoenen en leek een camouflagebroek te dragen. Een andere droeg een lichtkleurig Adidas-trainingspak met op een broekspijp het getal 85. De derde persoon was in het zwart gehuld.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent de mannen op de beelden?
  • Wie heeft mogelijk over hen gehoord of is het opgevallen dat iemand plotseling veel pakjes sigaretten verkocht?
  • Wie herkent de witte Volkswagen Golf in combinatie met de drie mannen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Frankrijkstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER