Man (18) in shock na poging straatroof

  • Borne

Twee jongens op een snorscooter probeerden op donderdagavond 20 mei 2021 een 18-jarige man te beroven. Dat deden ze rond 23.00 uur op de fietssnelweg F35 ter hoogte van de Jupiterstraat in Borne. Dankzij alerte voorbijgangers, bleef het bij een poging straatroof.

Update

U dacht goed mee! Sinds de uitzending zijn er ruim tien tips binnengekomen. Het meerendeel ging over de scooter. Meer informatie over de daders zelf, blijft welkom.

Het slachtoffer fietste die avond met zijn beste vriendin achterop van Hengelo naar Borne. Op het fietspad bij de Jupiterstraat raakte zijn veter verstrikt in een trapper en kwamen ze ten val. Twee jongens op een snorscooter reden hun kant op en stopten. 

Geld en telefoon

Ze vroegen in eerste instantie hoe het ging, maar al snel sloeg de stemming om. De bestuurder van de scooter pakte het slachtoffer beet en eiste op een dwingende manier geld en zijn telefoon.
Tijdens het incident reden een moeder en haar dochter over de Jupiterstraat. Ze zagen dat er iets aan de hand was en stopten om hulp te bieden. Op dat moment zijn de daders op hun scooter vertrokken richting het station van Borne.

Ik vroeg wat er aan de hand was. Ze konden niet echt iets zeggen, want ze waren in shock.”
voorbijgangster
212247_borne_drone2.jpg
Rechts van het spoor de ‘fietssnelweg’ F35

Jonge daders

De bestuurder van de scooter had een lichte huidskleur, leek rond 16 jaar oud, had halflang blond haar en droeg zwarte kleding en witte schoenen.
De jongen die bij hem was leek ook zo’n 16 jaar oud. Hij had een lichtgetinte huidskleur en droeg mogelijk een zwarte jas van het merk The North Face.

Vespa Sprint

Ze reden vermoedelijk op een donkere Vespa Sprint met blauwe kentekenplaat. Mogelijk bevat het kenteken deze combinatie: DTF 35.

212247_borne_SG-vespa sprint.jpg
Vermoedelijk soortgelijke snorscooter

Blonde vrouw is belangrijke getuige

De politie wil graag spreken met een blonde fietsster die het deel van het kenteken aan de slachtoffers heeft doorgegeven. Nog voordat de politie arriveerde, is ze weer verder gefietst. Was u dit? Neem alstublieft contact op.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie zijn de twee jonge daders?
  • Wie is de blonde vrouw?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Orionstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER