Man (37) zwaargewond door vuurwapengeweld

  • Zwolle

Een 37-jarige man raakte ernstig gewond toen hij op zaterdagavond 16 september 2023 werd neergeschoten net buiten het centrum van Zwolle. Getuigen daar aan de Van Karnebeekstraat zagen de schutter de Enkstraat in vluchten.

Het schietincident voltrok zich rond 22.10 uur naast coffeeshop Sky High, bij de ingang van het parkeerterrein achter die coffeeshop. Een 39-jarige man uit Dalfsen werd binnen 24 uur aangehouden op verdenking van betrokkenheid, maar het onderzoek is daarmee nog niet afgerond.

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mogelijke getuigen die meer kunnen vertellen over de toedracht van het schietincident en/of over wie erbij betrokken kunnen zijn geweest. Uw informatie met de politie delen kan als u dat wil anoniem.

232389_zwolle_regio2.jpg
Van Karnebeekstraat, 16 sept. 2023

Was u daar in de buurt tussen circa 22:00 en 22:15 uur en heeft u iets gezien of mogelijk zelfs gefilmd van wat er gebeurde aan de Van Karnebeekstraat? Zag u wellicht de schutter in de Enkstraat en/of weet u in welke richting hij vanaf daar vluchtte? Neem alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Geef uw informatie door op een van onderstaande manieren. Heeft u beelden die van belang kunnen zijn, kunt u die uploaden via het tipformulier.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Van Karnebeekstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.