Man (42) zeer ernstig mishandeld

  • Valkenswaard
242208 Valknswrd Alt

In Valkenswaard werd tijdens carnaval een 42-jarige man slachtoffer van een schokkende, zeer grove mishandeling. In de nacht van 12 op 13 februari 2024 werd hij lastiggevallen door een groep van zes mannen. Eén van hen begon met duwen en trekken en een ander sloeg het slachtoffer neer, waarna een derde hem hard tegen het hoofd schopte terwijl hij al roerloos op straat lag.

Het gebeurde rond 02.30 uur die nacht bij een perkje aan de Leenderweg. De veertiger liep daar, nog in zijn carnavalsoutfit, toen hij door iemand werd aangesproken. Er ontstond een woordenwisseling en al snel stonden er dus zes mannen om hem heen. Even later lag het slachtoffer buiten westen op de rijbaan. Het zestal liet hem zwaargewond en hulpeloos achter.

Botbreuken en kneuzingen

Kort nadat de zes mannen vertrokken, ontfermde een automobilist zich over het slachtoffer. Ook andere voorbijgangers bleven bij hem totdat de hulpdiensten ter plaatse waren.

De man bleek diverse botbreuken en kneuzingen te hebben en een flink deel van zijn gebit was afgebroken. Hem wacht een lang, pijnlijk traject van onder meer plastische chirurgie.

242208 Valknswrd Omgpd1
Leenderweg in Valkenswaard

Getuigenoproep

Het is goed mogelijk dat er in Valkenswaard verhalen rondgaan over het geweldsincident op de Leenderweg. En al zijn de beelden van niet al te beste kwaliteit, herkent u hopelijk iets aan de betrokkenen.

De politie wil weten wie de geweldplegers zijn en wie de anderen van de groep van zes zijn, die erbij stonden zonder in te grijpen. Zij weten wie het slachtoffer zo toetakelden of hebben hen in elk geval van dichtbij gezien.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

  • Wie zijn de drie mannen die het slachtoffer mishandelden?
  • Wie zijn de drie getuigen die bij de mishandeling aanwezig waren?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Leenderweg in Valkenswaard

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.