Man (45) van dichtbij in gezicht geschoten

  • Rotterdam

Bij een schietincident op de 1e Schansstraat in Rotterdam werd een 45-jarige man in zijn gezicht geschoten. Hij werd onder vuur genomen nadat hij, aan het begin van de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 oktober, in zijn auto was gestapt. De dader is nog altijd voortvluchtig.

Update

Ondanks een aantal tips heeft de politie nog meer informatie nodig. Kunt u de zaak verder helpen? Neem alstublieft contact op.

Het slachtoffer was eerder die avond te gast in café Brooklyn, ook aan de 1e Schansstraat. Rond 00.30 uur stapte hij in zijn auto om naar huis te rijden, toen een onbekende man door het zijraam op hem begon te schieten. De eerste kogel raakte zijn kaak, waarna het slachtoffer zijwaarts op de passagiersstoel viel.
De tweede kogel miste hem op een haar na. De 45-jarige Rotterdammer hield aan het incident ‘slechts’ een verbrijzelde kaak over. Hij is inmiddels twee keer geopereerd.

Schutter

De schutter heeft een donkere huidskleur en een tenger postuur. Hij was die nacht volledig in het zwart gekleed. Er gaan geruchten dat hij al twee uur voor het schietincident heeft staan posten in de buurt van café Brooklyn.

212531_rottrdm_omgpd1.jpg
Café Brooklyn aan de 1e Schansstraat

Beelden uploaden

De schutter kwam uit de richting van de Schans en is gevlucht richting de Watergeusstraat. De politie is dringend op zoek naar camerabeelden van die nacht in de wijk Delfshaven.
Beschikt u over beelden van bewakings- of deurbelcamera of dashcam? Upload die alstublieft via het tipformulier. Andere informatie is ook zeer welkom.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Het slachtoffer zegt niet te weten wie of wat hier achter kan zitten. Op dit moment ziet de politie geen rechtstreeks verband met andere schietincidenten in Rotterdam van de afgelopen tijd.

  • Wie weet meer over de schutter?
  • Wie heeft informatie over de achtergrond van dit incident?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

1e Schansstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.