Man (58) doodgestoken op galerij bij woning aan de Burgwal

  • Delft

De 58-jarige Franklin Windster werd op maandagavond 4 oktober 2021 neergestoken op een galerij bij een woning aan de Burgwal in Delft. Hoewel toegesnelde agenten na de melding direct probeerden hem te reanimeren, overleed Windster ter plekke.

De politie hoopt dat er mensen zijn die informatie hebben over het incident.

212497_delft_regio12.jpg
Gedenkplek aan de Burgwal voor Franklin Windster

Verdachte aangehouden

Een dag later, dinsdag 5 oktober, heeft een 30-jarige man uit Foxhol zich gemeld bij de politie. Deze verdachte is aangehouden en zit in beperkingen; hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Zijn betrokkenheid bij het steekincident wordt nog onderzocht.
De 30-jarige man heeft een donkere huidskleur en droeg de bewuste avond een opvallende, gele werkjas. Hij had een donkerkleurige fiets bij zich, mogelijk een mountain- of citybike, en een aantal tassen of plastic zakken. Heeft u de man gezien en weet u of hij mogelijk in gezelschap van anderen was, neem alstublieft contact op met de politie.

212497_delft_pd2.jpg
Appartementencomplex aan de Burgwal

Deel uw informatie

De politie hoopt dat er mensen zijn die die maandag 4 oktober rond 20.30 uur iets van het steekincident hebben gezien. Ook als u iets is opgevallen in de omgeving van de Burgwal, hoort de politie dat graag. Neem dan alstublieft contact op via de Opsporingstiplijn of vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.
Het is mogelijk dat de dader of daders in de omgeving bewijsmateriaal hebben weggegooid. Heeft u daarvan iets gezien en/of heeft u spullen aangetroffen die mogelijk met het steekincident te maken kunnen hebben, meld dat dan alstublieft zo snel mogelijk.

212497_delft_pd.jpg
De Burgwal in het centrum van Delft

Beelden uploaden

Beschikt u over camerabeelden die mogelijk van belang kunnen zijn in het onderzoek? Bijvoorbeeld van uw dashcam of deurbelcamera? Upload deze alstublieft via het tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet iets over de dader(s)?
  • Wie heeft er iets opvallends gezien rond de Burgwal in Delft?
  • Wie weet iets over de aanleiding van het steekincident?
  • Wie heeft beelden van maandag 4 oktober in de omgeving van de Burgwal in Delft?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Burgwal

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER