Man (62) ernstig mishandeld na Vierdaagse-feesten

  • Nijmegen

Zonder enige aanwijsbare aanleiding werd in Nijmegen een 62-jarige man op straat mishandeld door twee hem onbekende mannen. Het slachtoffer, zelf inwoner van Wijchen, was met zijn partner in Nijmegen om de sfeer rondom de Vierdaagse mee te maken.

De wandeldagen werden zoals altijd afgesloten met de Vierdaagse-feesten: gezellige drukte in de Nijmeegse horeca. Nadat zijn vriendin al wat eerder naar hun logeeradres was vertrokken, liep de 62-jarige man rond 02.00 uur alleen over straat in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 juli 2023. Vanuit het niets werd hij aangevallen en ernstig toegetakeld.

232313_nijmegen_sig_.jpg
Signalement

Kenmerken daders

  • tussen 25 en 30 jaar oud
  • donkere huidskleur
  • droegen donkerkleurige kleding
  • spraken een voor het slachtoffer onbekende taal
  • één van hen had een zwart petje op.

Route slachtoffer

De politie komt heel graag in contact met iedereen die iets van de mishandeling heeft gezien en/of daar mogelijk beelden van heeft van bijvoorbeeld een dashcam. Ook als u zich nu realiseert dat u de twee daders mogelijk in de omgeving heeft gezien, wil de politie u graag spreken.
Het slachtoffer was vertrokken vanaf de Bloemerstraat in de richting van het Waterkwartier. Het is mogelijk dat zijn belagers hem een tijdje hebben gevolgd. De route die de Wijchenaar liep, was langs het Kronenburgerpark via de Nieuwe Hezelpoort naar de Weurtseweg. Daar, ter hoogte van de kruising met de Heselaan, viel het tweetal hem aan.

232313_nijmegen_krt.jpg
In geel de route die het slachtoffer liep

Vier voorbijgangers gezocht

De 62-jarige man werd zonder dat hij het zag aankomen ineens in zijn rug getrapt. Hij kwam daarbij ten val, waarna de daders op hem intrapten en -sloegen. Al snel konden voorbijgangers gelukkig tussenbeide komen.
Wie die voorbijgangers waren is nog niet achterhaald, maar de politie wil hen heel graag spreken. Zij hebben waarschijnlijk beter dan wie dan ook de daders gezien en gehoord en kunnen misschien ook iets vertellen over hun vluchtrichting.

Getuigen

  • Het gaat om een groepje van drie mannen en een vrouw. Herkent u zichzelf daarin of weet u wie deze mensen zouden kunnen zijn, geef het alstublieft door.
232313_nijmegen_pd2.jpg
Weurtseweg nabij de Heselaan

Ernstig letsel

In eerste instantie liep het slachtoffer na het geweld door naar zijn logeeradres, maar later in het ziekenhuis bleek hoe ernstig zijn letsel was.
Hij had onder meer een gebroken sleutelbeen, een gekneusde onderrug, een aantal gebroken ribben en een zware hersenschudding. Meneer moest een week in het ziekenhuis blijven. Helpt u alstublieft de politie om de verantwoordelijken op te sporen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Weurtseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER