Man (69) neergeschoten in Kralingen

  • Rotterdam
232270_upd_rdam_2lk.jpg

Een 69-jarige man werd op zaterdagmiddag 7 januari 2023 in Rotterdam neergeschoten. Hij was samen met twee andere personen en wilde net in een auto stappen, op een parkeerplaats aan de Hoge Filterweg in Kralingen, toen een nog onbekende schutter het vuur op hem opende. Het slachtoffer raakte ernstig gewond, maar heeft de aanslag overleefd.

Update

De politie heeft op 12 juli 2023 in Den Haag een verdachte aangehouden in dit onderzoek. Het gaat om een 22-jarige man uit Delft, wiens beelden daarom van deze pagina zijn verwijderd. Blijf a.u.b. meedenken over de andere verdachten.

Bewakingsbeelden

De dader ging ervandoor in een witte Mazda. Die auto is achtergelaten aan de Luipaardstraat, waarna de man vermoedelijk verder vluchtte in een Opel Corsa. Op bewakingsbeelden is de verdachte ook te zien samen met een andere man. Daarnaast is te zien dat een man een rugzak uit de witte Mazda pakte.

Uw informatie

Weet u iets over de schutter, zijn handlanger(s), de Opel Corsa of de witte Mazda? Neem dan alstublieft contact op met de Rotterdamse recherche. Dat kan als u dat wil anoniem op 0800-7000 of middels een vertrouwelijk gesprek via het Team Nationale Inlichtingen.
Ook als u iets weet of vermoedt over de aanleiding of het motief voor het schieten, komt de politie heel graag met u in contact.

232270_rotterdam_BB_corsa2.jpg
Wie reed of reden in deze Opel Corsa?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie kan meer vertellen over de dader(s) en/of het motief?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Hoge Filterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.