Cold Case

Man aangereden door trein, identiteit al 28 jaar onbekend

  • Wehl

Op donderdag 12 maart 1992 rond 23.40 uur kwam een onbekende man om het leven toen hij werd geraakt door een trein. Het gebeurde in een bosgebied tussen Wehl en Didam. Ondanks uitvoerig onderzoek is zijn identiteit tot op de dag van vandaag niet vastgesteld.

Update

Bijzonder veel tips over deze zaak: ruim 40! Bedankt, het team is ermee aan de slag.

De rechercheur van destijds vermoedt dat er mogelijk sprake is van een misdrijf, maar het slachtoffer kan ook om het leven gekomen zijn door zelfdoding of een noodlottig ongeval.

Als iemand afscheid neemt, laat hij op de één of andere manier sporen na. Bijvoorbeeld een boodschap voor zijn achterblijvers (...)Dat hebben we niet, daarom denk ik dat hij voor de trein is gezet.”
Kees Pauw, rechercheur
202150_Wehl_tr1.jpg
Opgraving in 2010

Lichaam opgegraven

In 2010 werd besloten het lichaam van de man op te graven voor nieuw forensisch onderzoek. Zowel het DNA als de vingerafdrukken van de man konden hierbij worden vastgesteld. De sporen zijn vergeleken met nationale en internationale databanken; helaas zonder resultaat.

Signalement slachtoffer

Het slachtoffer is een blanke man met een fors postuur. In 1992 werd hij tussen 40 en 60 jaar oud geschat. Als die schatting klopt, zou hij geboren zijn tussen 1932 en 1952. De man had donkerblond, achterovergekamd haar met inhammen.

202150_Wehl_sig.jpg
Signalement

Kleding slachtoffer

Toen de onbekende man werd gevonden, droeg hij:

  • zwart-grijs-groene trui met ruitmotief 
  • zwart-wit geblokte blouse van McGregor 
  • zwarte spijkerbroek en zwarte sokken
  • wit-blauwe sportschoenen van het merk Cheetah, maat 43.

Opvallend is dat alle labels uit de kleding waren geknipt.

Niets bij zich

De man is gevonden zonder dat hij iets bij zich had dat naar zijn identiteit kon leiden: geen papieren, geen sleutels en geen sieraden. Ook is in de buurt geen vervoermiddel aangetroffen dat van het slachtoffer geweest kan zijn.

Afgelegen plek

De plek waar de man voor de trein is gekomen, ligt middenin een bos ten westen van het plaatsje Wehl. Daar komen normaal gesproken alleen overdag wandelaars en fietsers; het is een ongebruikelijke plek na zonsondergang.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Beschikt u over informatie die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek of heeft u een vermoeden wie de onbekende man is? Neem alstublieft contact op.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Wehl

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.