Man en dochter beschoten, daders spoorloos

  • Amstelveen
  • Update 

Een man (55) en zijn dochter (17) zijn zaterdag 16 maart beschoten op de oprit van hun woning aan de Grote Wielen. De daders zijn nog steeds spoorloos.

Update

Er hebben zich na de oproep in de uitzending drie nieuwe getuigen gemeld, bedankt!

Op het moment dat de slachtoffers rond 12.00 uur arriveerden bij de woning, liepen twee mannen met vuurwapens op hen af. Er werd gericht geschoten op de man des huizes; een bekende van de politie. Het slachtoffer werd in zijn been geraakt. Een andere kogel schampte zijn dochter.

Buurt afgezet

Ook is uit angst voor de aanwezigheid van explosieven de buurt enige tijd afgezet, maar dit bleek later loos alarm. In verband met de veiligheid verblijft de familie nu ergens anders.

119152_amstelveen_2luik_renaultsg2.jpg

De twee mannen zijn vervolgens gevlucht in een zwarte auto. Vermoedelijk was dit een Renault Megane of Captur 5-deurs, hatchback of een auto die daar veel op lijkt. Mogelijk zat er een derde dader als bestuurder in deze vluchtauto.

119152_amstelveen_krt4.jpg
Vluchtroute Westwijk

Het is inmiddels duidelijk dat de daders de Grote Wielen verder af zijn gereden en daarna rechtsaf zijn gegaan langs het speeltuintje. Vervolgens zijn ze via de Marshallsingel op de Assering terechtgekomen. Waar de daders daarna heen zijn gevlucht, is nog onduidelijk.

119152_amstelveen_pd2.jpg
Meer informatie nodig

De politie spreekt ook graag met mensen die iets opvallends hebben gezien rondom het huis van de slachtoffers. Mogelijk is de woning voorafgaand aan het incident namelijk in de gaten houden. Ook als u meer weet over het conflict dat het mannelijke slachtoffer blijkbaar heeft, geef uw informatie door.
 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Grote Wielen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.